ΝΕΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ "ΑΝΤΕΝΝΑ"

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καλούν τους συναδέλφους, που εργάζονται στον «ΑΝΤΕΝΝΑ», να αντισταθούν στην αυταρχική πολιτική της εργοδοσίας του Ομίλου. Η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες θα επιφέρουν οριζόντιες μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 20%. Επιπλέον ζητεί την επιμήκυνση του ωραρίου, τη μείωση της κανονικής αδείας, την κατάργηση της απασχόλησης κατά το Σαββατοκύριακο και τη μείωση της αμοιβής της σε όσους την παρέχουν. Όταν η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με τέτοια βιαιότητα, μοναδικό όπλο των εργαζομένων είναι η ενότητα και η αγωνιστικότητά τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων:

  • Καλούν όλους τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» να αντισταθούν και να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που μοναδικό της αποτέλεσμα είναι η καταστρατήγηση των βασικών εργασιακών τους δικαιωμάτων.
  • Εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους και καταδικάζουν για μία ακόμη φορά την εκβιαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας.
  • Καλούν την εργοδοσία και τα διευθυντικά στελέχη να σταματήσουν να ασκούν κάθε μορφής πίεση ή ψυχολογική βία προς τους εργαζόμενους προκειμένου να υπογράψουν τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις.
  • Δηλώνουν, τέλος, πως είναι παρόντα και θα παρέμβουν, προκειμένου να αποτρέψουν την επιχειρούμενη βίαιη μεταβολή των εργασιακών συνθηκών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Posted on Thursday, March 22, 2012 (Archive on Thursday, March 29, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return