Η ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ δεν έχει προγραμματίσει συνέλευση εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ για σήμερα, Τετάρτη 9 Μαίου 2012, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος σας σε επιστολή-πρόσκληση που σας κοινοποίησε.
Η πρόσκληση σας σε Γενική Συνέλευση, είναι πρωτοβουλία του εκπροσώπου σας, ο οποίος κάνοντας χρήση της θεσμικής του ιδιότητας, μπορεί να την συγκαλέσει όποτε κρίνει ότι υπάρχουν σοβαρά εργασιακά θέματα.
Η  απόφαση του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, στην οποία ο εκπρόσωπός σας αναφέρεται,  έλεγε ότι, κατόπιν των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε, όπως ο ίδιος μας εξέθεσε στην 32η συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου (μείωση μισθών 5% με απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς την συγκατάθεση των εργαζομένων και αύξηση των ωρών εργασίας, από 7ωρο σε 8ωρο), το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ, σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει  το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, μετά από συνεννόηση του εκπροσώπου σας με τον  Γ.Γραμματέα της ΕΠΗΕΑ .
 Η εξαγγελθείσα συνέλευση της Τετάρτης 9 Μαίου 2012, δεν έχει ορισθεί όπως αναφέρει η απόφαση, αλλά αποτελεί – όπως προαναφέρθηκε- πρωτοβουλία του εκπροσώπου σας, ο οποίος πιθανώς να έχει παρερμηνεύσει και να θεωρεί ότι συμφωνίες με μεμονωμένους συμβούλους του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ ή και παρατάξεις, μπορούν να υποκαταστήσουν   το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και το Προεδρείο της.
Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ, παλεύει αυτή τη στιγμή για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να σταματήσει πλέον η αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων που προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την κρίση και το μνημόνιο.
Για τους λόγους αυτούς, σήμερα  Τετάρτη 9 Μαίου 2012, θα συναντηθούμε με την Διοίκηση της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ( ΕΙΤΗΣΕΕ) προκειμένου να διαπραγματευτούμε τους όρους νέας Σ.Σ.Ε.
Η συνέλευσή σας θα πραγματοποιηθεί, όπως θα πραγματοποιηθούν και συνελεύσεις στους χώρους εργασίας των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ.
Το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ έχει αποφασίσει ομόφωνα να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που οι εργοδότες αρνηθούν να υπογράψουν ΣΣΕ.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, είναι κοινά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, όλοι οι εργαζόμενοι του τόπου μας.
Και τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι και  αλληλέγγυοι, με σθένος και αποφασιστικότητα.
Τα  μικροπαραταξιακά συμφέροντα, o ιδιοτελής προσεταιρισμός της όποιας συνδικαλιστικής ιδιότητας και οι όψιμες και ανερμάτιστες επαναστατικές κορώνες,  οδηγούν στον κατακερματισμό της δύναμης των εργαζομένων και μοιραία στην υποταγή και την εξαθλίωσή τους .
 
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο   Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΠΑΣ


Posted on Wednesday, May 9, 2012 (Archive on Wednesday, May 16, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return