ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΣΕ ΣΤΟΝ Τ/Σ "ALPHA"

 

Αθήνα 11 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALPHA», η οποία στοχεύοντας στη φαλκίδευση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και στην υπονόμευση του συνδικαλιστικού δικαιώματος επιθυμεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Επιδιώκει, έτσι, να δημιουργήσει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στις διεκδικητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. θεωρεί μονόδρομο την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, η οποία είναι η μόνη που διαφυλάσσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλεί την εργοδοσία του Τ/Σ «ALPHA» να σταματήσει κάθε προσπάθεια δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου.

Τέλος, καλεί την εργοδοσία του Τ/Σ «ALPHA» να πάψει να ασκεί ψυχολογική βία στους εργαζόμενους, επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στην αντίθετη περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. θα χρησιμοποιήσει κάθε δικαστικό και νόμιμο μέσο, που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να διασφαλίσει τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καθιστούμε σαφές προς οποιονδήποτε ότι τα Σωματεία επ’ ουδενί δεν θα συναινέσουμε στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Friday, May 11, 2012 (Archive on Friday, May 18, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return