ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 2012

Η Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε προς τις ΔΟΥ την εγκύκλιο για την εφαρμογή της παραγράφου θδ στο άρθρο 138 του Ν. 4052/2012, με την οποία οι άνεργοι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ απαλλάσσονται από την καταβολή της ειδικής εισφοράς για το οικονομικό έτος 2012.
Η συγκεκριμένη διάταξη είχε συμπεριληφθεί στον προαναφερόμενο νόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου και χρειάστηκαν δύο ακόμη κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.). Καταρχάς από τον υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Πικραμένου, Αντ. Ρουπακιώτη –που ξεμπλοκάρισε το θέμα- και στη συνέχεια από τον τωρινό υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, που έδωσε την εντολή έκδοσης της εγκυκλίου.
Λόγω της καθυστέρησης έκδοσης της εγκυκλίου και της ψηφιακής αποστολής του καταλόγου των εγγεγραμμένων ανέργων προς τις Εφορίες, ενδεχομένως πολλοί συνάδελφοι θα έχουν ήδη χρεωθεί με την ειδική εισφορά. Οι συνάδελφοι αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν στη ΔΟΥ βεβαίωση του Ταμείου, για να διαγραφεί η χρέωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.


Posted on Thursday, July 12, 2012 (Archive on Thursday, July 19, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return