ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ καταγγέλλουν την επανειλημμένη ασυνέπεια της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και της ιστοσελίδας isotimia . gr ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Ο εκδότης διευθυντής Γεώργιος Τσιρογιάννης ουδέποτε τήρησε με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής, για τα οποία είχε δεσμευθεί, ενώ απειλεί ότι θα προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης της εφημερίδας και σε έκδοση νέου φύλλου.

Υπενθυμίζουμε ότι την 31 η Ιουλίου θα οφείλονται στους μισθωτούς της επιχείρησης το 60% των αποδοχών Μαΐου και το 100% των αποδοχών Ιουνίου – Ιουλίου. Παρομοίως, οφείλεται το 100% των απολαβών Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου στους δημοσιογράφους, που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, επείγει η αποσαφήνιση των προθέσεων της Διοίκησης, όσον αφορά το μέλλον της εφημερίδας, καθώς και οι διαθέσεις του κατ’ ουσίαν πραγματικού ιδιοκτήτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Άλλωστε, από τα «ταμεία» του συγκεκριμένου επιχειρηματία εκταμιεύονταν μέχρι τώρα τα όποια ποσά μισθοδοσίας και άλλων αναγκών λειτουργίας της εφημερίδας και της εταιρίας.

Για τους λόγους αυτούς τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης κηρύσσοντας 48ωρη απεργία, από τις 14.00 της Τετάρτης, 25 Ιουλίου 2012 έως τις 14.00 της Παρασκευής, 27 Ιουλίου 2012 απαιτώντας την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων για καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Posted on Wednesday, July 25, 2012 (Archive on Wednesday, August 1, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return