Η ΠΟΕΠΤΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2012

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΕΠΤΥΜ χαιρετίζει και στηρίζει την, από κοινού, απόφαση των Ενώσεων-μελών της, με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, για 24ωρηκινητοποίηση του Κλάδου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, καθώς και για 4ωρη στάση εργασίας, από 11.00 έως 15.00, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), σε απάντηση της ατελείωτης λαίλαπας των μνημονιακών μέτρων και φορολογιών,που υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο εργαζομένων και συνταξιούχων, οδηγώντας τους σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

 

Ζητούμε και διεκδικούμε:

·Την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ

·Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.

·Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

·Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

·Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

·Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων,της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

 

Θα απαντήσουμε ενωμένοι, με μια φωνή, στις συνεχείς και συντονισμένες επιθέσεις, πως θα αγωνιστούμε για το σταμάτημα κάθε επιχείρησης αποδόμησης και κάθε επίθεσης στα ελάχιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Posted on Wednesday, October 17, 2012 (Archive on Wednesday, October 24, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return