ALTER ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΕΠΗΕΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταδικάζει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η ιδιοκτησία του «ALTER» επιχειρεί να ανοίξει τον σταθμό, χωρίς να έχει εκπληρώσει τη βασική της υποχρέωση, την καταβολή δηλαδή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε μερίδα εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων –συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς- είναι έκδηλο ότι αποσκοπούν στη διάσπαση της συνοχής και της ενότητας των εργαζομένων, που επί μήνες μάχονται για τα δεδουλευμένα τους αντιμετωπίζοντας την απαξιωτική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Επισημαίνουμε την δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας κ. Γκότση στην τριμερή συνάντηση της παρασκευής ενώπιον του υφυπουργού εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου ότι “ ..καμία από αυτές τις υποσχέσεις δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία του άρθρου 99 και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή, αφού από μόνος του ο μεγαλομέτοχος κ. Κουρής αδυνατεί να καλύψει το όποιο κόστος της εξυγίανσης της εταιρείας.

Αναγνωρίζουμε τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού “ALTER”, που παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2011 και τους συμπαραστεκόμαστε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ζητώντας κατηγορηματικά και απαρέγκλιτα να καταβάλει η εργοδοσία άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους, ως βασική προϋπόθεση της επαναλειτουργίας του σταθμού.

Επιμένουμε στην ανάγκη κοινής δράσης όλων των ειδικοτήτων, του σταθμού και ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, προασπίζοντας την ενότητα του κλάδου για να καταστεί εφικτή η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Πρωτοβουλίες διαπραγμάτευσης ερήμην των ενώσεων όπως οι πρόσφατες είναι προφανές ότι δεν τυγχάνουν της έγκρισης του ΔΣ και ούτε συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούν να σκιάσουν την μαχητικότητα των συναδέρφων που επί ένα και πλέον χρόνο κρατούν ψηλά την σημαία του αγώνα προκειμένου όταν επανέλθει το κανάλι σε κανονική λειτουργία να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις όλων των συναδέρφων.

Ο δίκαιος αγώνας σας που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όχι μόνο των συναδέλφων σας στα ΜΜΕ, αλλά και της πλειονότητας των συνανθρώπων της κοινωνίας μας, θα κερδηθεί, αν πρωτίστως εσείς οι εργαζόμενοι του ΑLTER παραμείνετε αδιάσπαστοι και αγωνιστείτε ενωμένοι μέχρι την τελική δικαίωση σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΣΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ                                          ΔΗΜ. ΠΙΠΠΑΣ


Posted on Saturday, December 1, 2012 (Archive on Saturday, December 8, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return