ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

             Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δρομολογούν οι ΗΠΑ ενάντια στο λαό της Συρίας.

            Η προσπάθεια να καλυφθεί η στρατιωτική αυτή επέμβαση με δικαιολογίες του τύπου, «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχες και να παρακολουθούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται στη Συρία» δεν πείθουν κανέναν μας.

           Οι λαοί γνωρίζουν πολύ καλά το «ανθρωπιστικό» πρόσωπο των ΗΠΑ, όπως αυτό εκδηλώθηκε με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, όπου παρόλη την προσπάθεια τους- αυτών και των εκάστοτε συμμάχων τους- να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές στο όνομα της υπεράσπισης των δημοκρατικών ιδεωδών, ήταν ξεκάθαρο, όπως και σήμερα, ότι οι πόλεμοι υπαγορεύονται από τα  οικονομικά τους  συμφέροντα μπροστά στα οποία οι ανθρώπινες ζωές, τους είναι παντελώς αδιάφορες.

              Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συριακό λαό και θεωρούμε ότι έχει και την κρίση και την ικανότητα και τον τρόπο να απαλλαγεί από όσους επιβουλεύονται την  ελευθερία του.

              Προτρέπουμε τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό να συμμετάσχει στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, για να αποτραπεί η οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων της, που με προθυμία η «εθνοσωτήρια» κυβέρνησή μας, είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει.

 ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Friday, September 6, 2013 (Archive on Friday, September 13, 2013)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return