"ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΑΝΟΣ ΑΜΕΛΙΔΗΣ

Αθήνα 17 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το θάνατό του Μάνου Αμελίδη, του συναδέλφου μας που επί 48 έτη υπηρέτησε ανιδιοτελώς τη δημοσιογραφική οικογένεια και αγωνίστηκε με πάθος για τα δικαιώματα του κλάδου μας.

         Η συνδικαλιστική του δράση αναγνωρίστηκε όχι μόνο από τα μέλη της Ένωσης μας, που τον εξέλεγαν επί σειρά ετών στην εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στα ΜΜΕ, οι οποίοι τον ανάδειξαν σε πρώτο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ.

        Ο Μάνος Αμελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 από γονείς πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ και το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αργότερα αποφοίτησε. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Κλάδο, ξεκινώντας το 1966 ως υπάλληλος στον Ο.Ε.Α. (Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης) και συνεχίζοντας το 1969 ως διευθυντικό στέλεχος των διοικητικών υπηρεσιών στον ΕΔΟΕΑΠ και το 1987 ως Διευθυντής των Υπηρεσιών της ΕΣΗΕΑ, βοηθώντας και εξυπηρετώντας όλους τους συναδέλφους μας που εργάζονται στον Τύπο, ανεξάρτητα από ηλικίες, ιδεολογίες και αξιώματα. Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος συντάκτης – διορθωτής, αρχικά, στο «ΕΘΝΟΣ», στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο), σε εκπομπές στο ραδιόφωνο, στέλεχος στο περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και από το 1980 έως και το 2008 στην εφημ. «ΕΞΠΡΕΣ».

         Ήταν ο εμπνευστής των σεμιναρίων δημοσιογραφίας που άρχισε να οργανώνει από το 1988 η ΕΣΗΕΑ, ενώ συνέβαλε στο σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση των ειδικών σεμιναρίων για άνεργους δημοσιογράφους το 2012 με στόχο την επιμόρφωση και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

        Το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ συλλυπείται τις κόρες του Ιουλία και Μαρία, την αγαπημένη του ανιψιά Αριέττα και τους οικείους του, αποχαιρετά τον Μάνο Αμελίδη και τον ευχαριστεί για όσα προσέφερε σε όλους μας.

Καλό ταξίδι Μάνο!

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Monday, March 17, 2014 (Archive on Monday, March 24, 2014)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return