ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

  

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας που εξελέγη στις Αρχαιρεσίες της 19ης  , 20ης & 21ης  Δεκεμβρίου  2012 εμφανίζεται σήμερα στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, για να εκθέσει τα πεπραγμένα  της μέχρι σήμερα θητείας του.

                         Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Η.Ε.Α. γίνεται σε μια περίοδο που οι ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγούν σε αποδόμηση του εργασιακού περιβάλλοντος, την κατάρρευση του Ασφαλιστικού συστήματος, των θεσμών και στη συνέχεια του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού.

           Ο κλάδος μας πρώτος δέχτηκε την  πρωτοφανή επίθεση. Πρώτα από όλους τους κλάδους, μας επιβλήθηκαν οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των κλαδικών μας συμβάσεων και μαζί με όλη την κοινωνία δεχτήκαμε την επίθεση των περικοπών των συντάξεων, την ένταση της φοροληστείας και τη μονιμοποίηση των χαρατσιών. Είμαστε ο κλάδος με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας το οποίο ξεπερνάει το 30%.

          Η ανασφάλεια οδηγεί τους συναδέλφους να αποδέχονται τις επαίσχυντες πιέσεις της εργοδοσίας. Οι συνταξιούχοι αγωνιούν για την τσαλαπατημένη σύνταξη τους, οι εργαζόμενοι για τον πενιχρό μισθό τους, οι άνεργοι για το μέλλον τους και όλοι οι πολίτες για το επίπεδο της ζωής τους, την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.

                Απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις που διαλύουν εδώ και χρόνια τις ζωές μας, αγωνιστήκαμε με όλη τη δύναμή μας να ανατραπεί αυτή η πολιτική των  σκληρών  και άδικων μέτρων, που πρωτίστως πλήττουν  την κοινωνική ασφάλιση και το εργασιακό περιβάλλον, με εργαζόμενους τρομοκρατημένους από τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, με εξοντωτικές  μειώσεις μισθών και με την πρωτοφανή ανεργία, αλλά η χάραξη ενός ουσιαστικού και αποτελεσματικού τρόπου δράσης δεν είναι  ούτε απλή ούτε αυτονόητη.

Συνάδελφοι,        

        Το γεγονός ότι στο σύνολό του το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αναγκάστηκε να απεμπολήσει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες στο επίπεδο των κλαδικών θεμάτων, που αφορούν και το πεδίο δράσης ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.

       Σήμερα επιβάλλετε με θάρρος και ειλικρίνεια να θέσουμε στους συναδέλφους μας τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

 Να αφουγκραστούμε τις προτάσεις και την κριτική τους  και ενωμένοι να επαναπροσδιορίσουμε τη συνδικαλιστική μας δράση. Μόνο έτσι θα ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των συναδέλφων και θα ενισχυθεί η πίστη τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να μπορούμε όλοι μαζί, να υπερασπιζόμαστε μαχητικά και αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά τους.

        Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες προτεραιότητες κάθε  κυβέρνησης αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, με την ίδια πάντα  προσχηματική αιτιολογία της εξυγίανσης και την αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας.

         Οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουμε  πολύ καλά, ποιοι λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και σήμερα κινδυνεύουν οι συντάξεις των συνταξιούχων και η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα μας και σήμερα έχουν το θράσος να ζητούν να την ξεχρεώσουμε εμείς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ποιοι ναρκοθέτησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία για να μας οδηγήσουν στην ιδιωτική ασφάλιση .

        Μειώνουν τους μισθούς μας, μας πετάνε στην ανεργία και εντατικοποιούν την εργασία των εργαζομένων, μειώνουν τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλισμένων, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, υποβαθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας πλήττουν  τις εργαζόμενες μητέρες, αυξάνοντας δραματικά τα όρια ηλικίας. Δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της μητρότητας  και καταργούν τα δικαιώματα των συναδέλφων με ανήλικα τέκνα. Ο στόχος είναι ένας . 

Εμείς να δουλεύουμε περισσότερο, εκείνοι να πληρώνουν λιγότερο και να κερδίζουν περισσότερα.

             Είναι φανερό ότι οι μεγάλες αναδιαρθρώσεις που έγιναν στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση, με την  ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ,  συνεχίζονται και σήμερα πλήττοντας μονομερώς τους εργαζόμενους και  μεταστρέφοντας δραματικά τη δύναμη ισχύος προς όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Τα τελευταία δε χρόνια, ανετράπησαν ακόμη και οι όποιοι συμβιβασμοί,  που είχε αναγκασθεί να κάνει η εργοδοσία ύστερα από την πίεση των συνδικάτων.

           Με τον μπαμπούλα της τρόικας επιβάλλονται ολοένα και σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την φοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή, που επί δεκαετίες δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό σύστημα, διαπλεκόμενο με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο.

 Αντίθετα, εποφθαλμιούν τα αποθεματικά των Ταμείων μας, τα οποία προσπάθησαν  να λεηλατήσουν παλαιότερα με τα τοξικά δομημένα ομόλογα και ύστερα με το κούρεμα και  την ανταλλαγή των ομολόγων. Σήμερα μειώνουν και τις εργοδοτικές εισφορές, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το μισθολογικό κόστος είναι το εμπόδιο στον ανταγωνισμό και στην ακρίβεια και όχι τα υπερκέρδη των καρτέλ της κεφαλαιοκρατίας, ενώ θέλοντας να καταφέρουν το τελικό κτύπημα στον κλάδο μας, προσπαθούν να διαλύσουν τα Ταμεία μας, επιχειρώντας την κατάργηση του βασικού μας πόρου, το αγγελιόσημο, το οποίο με τις προτροπές της Τροικας και με συμμάχους τους διαφημιστές και μερίδα ιδιοκτητών των ΜΜΕ, προσπαθούν να το χαρακτηρίσουν δήθεν «κοινωνικό πόρο».

             Οι απολύσεις, η ανασφάλεια, η αποδιάρθρωση του συστήματος εργασιακών σχέσεων, οι εκβιασμοί, οι πολιτικές μείωσης του κόστους εργασίας που προωθούν οι εργοδότες με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, δεν θα πρέπει να μας οδηγούν σε μια ηττοπαθή στάση απομάκρυνσης από το σωματείο μας, αλλά αντίθετα σε μια συσπείρωση  γύρω από αυτό, ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι να επιβιώσουμε στην εργασιακή ζούγκλα που επιχειρείται να διαμορφωθεί.

          Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στα ντόπια και ξένα κεφάλαια, εν ονόματι της κρίσης, να διαμορφώσουν ερήμην μας και από μηδενική βάση, νέο εργασιακό και ασφαλιστικό περιβάλλον, που να θυμίζει μεσαίωνα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να κινητοποιηθεί και με τους αγώνες του να επιβάλλει άμεσα και γενναία πολιτικά μέτρα, που να ανατρέπουν τη σημερινή κατάσταση, της καθημερινής αύξησης των οικονομικών επιβαρύνσεων και το φόρτωμα ουσιαστικά της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Θα πρέπει να πιεστούν οι κυβερνήσεις  ώστε να τεθούν άμεσα τα θεμέλια μια νέας οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, που να ενισχύει τους εργαζόμενους , να δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές.

         Να ανατρέψουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων  που από τη μια ενισχύουν την ασυδοσία  των εργοδοτών, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και θεσπίζουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα και από την άλλη καλλιεργούν σκόπιμα ένα κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας με απειλές ή ακόμη και κλείσιμο εντύπων, με  απολύσεις, μειώσεις μισθών, υποαπασχόληση, μαύρη ή εκ περιτροπής εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων  και  κατάργηση των ΣΣΕ.

        Η  ταχύτητα των αντεργατικών εξελίξεων, επιβάλουν επιτακτικά τη δημιουργία ενός ισχυρού Συνδικάτου Τύπου, για να ανοίξει νέους δρόμους και να αντιπαλέψει αποτελεσματικά την σαρωτική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού.

 

Συνάδελφοι,

                Αυτή την κατάσταση κλήθηκε να διαχειριστεί το  Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 10 Ιανουαρίου του 2013 και προφανώς το έργο του ήταν από την αρχή δύσκολο,  μέσα σε οξυμένα προβλήματα εργαζομένων ,  κλήθηκε από τη πρώτη μέρα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αναδιαρθρώσεις των επιχειρήσεων, τις προσπάθειες αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων, την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νομοσχεδίων που επιβάλλει η τρόικα και νομοθετούν οι κυβερνήσεις και όλες τις βίαιες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, με το πρόσχημα της χρεοκοπίας  και την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πλέον πεπεισμένο ότι μόνο με τη συντονισμένη δράση όλων των  δημοσιογραφικών σωματείων και με τη σθεναρή και αποφασιστική αντίσταση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, μπορούμε να αποτρέψουμε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να  διεκδικήσουμε την υπογραφή των  συλλογικών  συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., ώστε να θωρακιστούν οι εργαζόμενοι και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, την ανεργία και τις μειώσεις των μισθών.

         Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στη φοβερή ακρίβεια, αντιδρώντας στα προγράμματα λιτότητας και λεηλασίας του εισοδήματος του εργαζόμενου και του  συνταξιούχου, που κυβερνήσεις  και εργοδοσία μας επιβάλουν, με κεφαλικούς φόρους και πολλαπλά χαράτσια.

         Μόνο έτσι μπορούμε να κατοχυρώσουμε όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, καταργώντας  αντεργατικές μεθοδεύσεις όπως η «ευέλικτη απασχόληση», τα ατομικά συμφωνητικά και η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας».

         Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στην απλήρωτη εργασία που τελευταία επιβάλλουν  πολλοί εργοδότες, στη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων μας, στις απανωτές μειώσεις των συντάξεων, στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και σε όλα τα αντιλαϊκά  μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. 

          Σήμερα οι εργοδότες, με βασικό επιχείρημα τη μείωση των εσόδων τους, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την «αναδιάρθρωση» και την «εξυγίανση » των επιχειρήσεών τους, με απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας και μειώσεις μισθών. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό ερώτημα, πως διαχειρίστηκαν την κερδοφορία της δεκαετίας που προηγήθηκε;

Ζητούν σήμερα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις ζημιές της τελευταίας διετίας, χωρίς να λογοδοτήσουν δημόσια για τα υπέρογκα κέρδη, που τους επέτρεψαν να μετατρέψουν τις μικρές εκδοτικές τους επιχειρήσεις σε ομίλους και να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Πετούν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στο δρόμο και προσπαθούν να διαφυλάξουν τα μέχρι σήμερα κέρδη τους, με μεθοδεύσεις υπαγωγής τους σε πτωχευτικούς νόμους όπως το γνωστό πλέον άρθρο 99..

Θέτουν εκβιαστικά διλλήματα στους εργαζόμενους προκειμένου να υφαρπάξουν την τη συγκατάθεσή τους για μείωση μισθών.

Όπου όμως οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τις «εθελοντικές» αυτές μειώσεις των  μισθών τους, οι εργοδότες επανήλθαν με νέες μειώσεις και με απολύσεις, διαλύοντας και τις τελευταίες αυταπάτες σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός αποτελεί αποτρεπτική δύναμη.

Η μόνη  αποτρεπτική δύναμη  είναι η συλλογική, συντεταγμένη και δυναμική διεκδίκηση της υπογραφής και εφαρμογής των ΣΣΕ.

Διαφορετικά οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών δεν θα έχουν τέλος.

          Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις μορφές του αγώνα μας, ώστε ο αγώνας αυτός να είναι νικηφόρος.

 Θα κατέβουμε σε απεργία διαρκείας; σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας; Σε  απεργίες στις κυριακάτικες εκδόσεις; Σε στάσεις εργασίες στα βραδινά δελτία ειδήσεων;

Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητήσουμε καταρχήν στη Τακτική Γενική μας Συνέλευση και στη συνέχεια σε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, ώστε να πείσουμε τους συναδέλφους, ότι μόνο μια μαζική αντίσταση είναι ικανή να  αποτρέψει τα σχέδια εργοδοσίας, κυβέρνησης και τρόικας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, πήρε πρωτοβουλίες, στήριξε και συντάχθηκε με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του Κλάδου , αλλά και με το συνδικαλιστικό  κίνημα της χώρας μας, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των συσσωρευμένων προβλημάτων των εργαζομένων, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, οικονομικό, ανεργία, απολύσεις κ.α.

Στηρίζουμε τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν εργασιακά θέματα, όπως η υπογραφή  των ΣΣΕ, οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών, η καταστρατήγηση των συμβάσεων και η αυθαίρετη μεταβολή όρων και συνθηκών εργασίας.

  • Πρωτοστατήσαμε, στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, για τις απολύσεις, την ανεργία και την προσπάθεια αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων.
  • Ενισχύουμε οικονομικά τις ευαίσθητες ομάδες των συναδέλφων μας που είναι οι άνεργοι, οι απλήρωτοι  και οι συνταξιούχοι και αγωνιζόμαστε για την ένταξη των ανέργων στο εργασιακό περιβάλλον και την κατάργηση του νόμου που μειώνει τις συντάξεις.
  • Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η Νομική Υπηρεσία βρίσκονται  σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους και παρέχουν ενημέρωση για τις εξελίξεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα
  • Ιδιαίτερα η νομική υπηρεσία καθοδηγεί τους συναδέλφους μας στις διεκδικήσεις τους με ένδικα μέσα, τις οποίες αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει κερδίζοντας τες στην πλειονότητά τους.
  • Συμμετείχαμε, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα συλλαλητήρια, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας για τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, την  ακρίβεια, την ανεργία, τις απολύσεις και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ συμμετείχαμε σε όλες τις μάχες που δόθηκαν ενάντια στο αποτρόπαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, που με  φασιστικές μεθόδους επέβαλε η κυβέρνηση.
  • Συμπαρασταθήκαμε,  στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν Ενώσεις του κλάδου μας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους, καλλιεργώντας έτσι ένα κλίμα αλληλεγγύης και ενότητας μεταξύ όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (συντακτών, τεχνικών και διοικητικών)
  • Δώσαμε τις μάχες για την υπεράσπιση των συναδέλφων στον ALPHA, τον  FLASH, το ΚΕΡΔΟΣ, τον ΞΕΝΙΟ, τον ΔΟΛ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΕΞΠΡΕΣ, στον ΠΗΓΑΣΟ, στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ  και σε όποια περίπτωση μεμονωμένου εργοδότη που επιχείρησε την καταχρηστική άσκηση του Διευθυντικού του δικαιώματος.
  • Αντιμετωπίζουμε τα επί μέρους προβλήματα που δημιουργούνται, στα ασφαλιστικά μας ταμεία, από τις επιπτώσεις των μέτρων της τρόικας, που στέλνει τους συναδέλφους μας είτε στο ταμείο ανεργίας είτε στην πρόωρη συνταξιοδότηση. 
  • Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των συναδέλφων που εργάζονται στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
  • Στις άμεσες προτεραιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου, πέρα από την αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων,  είναι η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η Σύγκληση καταστατικής συνέλευσης για την τροποποίηση του Καταστατικού της Ένωσης.
  • Πολύτιμη βοήθεια δεχόμαστε από την  ομοσπονδία μας τη ΠΟΕΠΤΥΜ, που συντονισμένη με την άλλη μεγάλη  ομοσπονδία των συντακτών, την ΠΟΕΣΥ, ενισχύει τον αγώνα που δίνουν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις της για την αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων των μελών τους.
  • Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους άνεργους συναδέλφους μας, εκτός από τα θεσμοθετημένα βοηθήματα που τους χορηγούμε μέσω του αλληλοβοηθητικού λογαριασμού της ΕΠΗΕΑ, α) υπογράψαμε μαζί με την ΕΣΗΕΑ,ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤΑ, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και των Ενώσεων, προκειμένου να παρέχει η Αρχιεπισκοπή – καταρχήν -300 δέματα με τρόφιμα, μηνιαίως, σε άπορους και άνεργους από τον χώρο των ΜΜΕ, με την ευγενική χορηγία των ΕΛΤΑ, τα οποία ανέλαβαν την δωρεάν αποστολή των δεμάτων. β) βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, για να ενταχθούν οι άνεργοί μας σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους.
  • Ειδικά για τους συναδέλφους μας του ALTER, έχουμε ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε οι απολυμένοι από τον πτωχευμένο τηλεοπτικό σταθμό συνάδελφοί μας να λάβουν επίδομα φερεγγυότητας, ίσο με τρείς (3) μισθούς της ΣΣΕ, που δίνεται από τον ΟΑΕΔ σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για πρώτη φορά.
  • Επίσης με πρωτοβουλία μας, οι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας συνάδελφοί μας στο ALTER, ασφαλίστηκαν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μέχρι τις 12/9/2013, μέχρι την ημερομηνία δηλαδή που πτώχευσε ο τηλεοπτικός σταθμός.
  • Συνεργαστήκαμε με την Πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ βοηθώντας την προσπάθειά της να οργανώσει να αναβαθμίσει και να εντατικοποιήσει το έργο του ελεγκτικού μηχανισμού του αγγελιοσήμου, που συνχρηματοδοτούμε μαζί με τις άλλες Ενώσεις, προσπάθεια ύψιστης σημασίας, αφού όπως γνωρίζετε, το αγγελιόσημο αποτελεί το βασικό πόρο των Ταμείων μας και αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί δραματικά, λόγω της καταβαράθρωσης της διαφήμισης.
  • Σχετικά με το αγγελιόσημο, αποτρέψαμε με  τις άλλες Ενώσεις την κατάργησή του και στις συναντήσεις μας με τους υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, πείσαμε ότι το αγγελιόσημο όχι μόνο δεν αποτελεί  «κοινωνικό πόρο», αλλά πρέπει να επεκταθεί και στο διαδίκτυο, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

                 

 Το Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της θητείας του συνήλθε σε 29 συνεδριάσεις. Σε όλο το διάστημα αφήνοντας στην άκρη μικροπαραταξιακά συμφέροντα και στείρες παραταξιακές αντιπαραθέσεις λειτούργησε ομαλά, εποικοδομητικά και χωρίς  έντονες αντιπαλότητες μεταξύ των παρατάξεων. Το σύνολο των αποφάσεων, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, λήφθηκαν ομόφωνα.

                  Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους τα μέλη του Δ.Σ. επεξεργάσθηκαν προτάσεις και έδωσαν λύσεις σε πολλά θέματα. Πιστεύουμε ότι τελικά λειτουργήσαμε αποτελεσματικά προς όφελος της Ένωσής μας.

                 Τέλος,  θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των στόχων μας.

                  Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε με αξιοπρέπεια τον αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των κατακτήσεών μας και πιστεύουμε ότι, παρά τα λάθη και τις όποιες παραλείψεις μας, ανταποκριθήκαμε συνολικά στις προσδοκίες σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Posted on Friday, March 28, 2014 (Archive on Friday, April 4, 2014)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return