Η ΕΠΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΩΝ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ.

 Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2014   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Η ΕΠΗΕΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΩΝ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ.

 

           Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ καταγγέλλει  τη συμπαιγνία κυβέρνησης, μηντιαρχών και διαφημιστικών εταιρειών με την οποία επανέρχεται νομοθετικά το καθεστώς αδιαφάνειας στην τιμολόγηση της διαφήμισης με άμεσο αποτέλεσμα την υπονόμευση των πόρων των ασφαλιστικών μας ταμείων.

          Το μέτρο της απευθείας τιμολόγησης της διαφήμισης από το μέσο στον διαφημιζόμενο που θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4279/2014 και οδηγούσε στον εξορθολογισμό του παγιωμένου συστήματος αδιαφάνειας στην διαφημιστική αγορά μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες καθώς θα ισχύσει από την 1-7-2015 και μετά   και μάλιστα χωρίς να επηρεάζονται προγενέστερες συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτητών μ.μ.ε. και διαφημιστών.

         Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι αδιαφανείς και επιβλαβείς για τους πόρους των ταμείων μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα λαμβάνονται ερήμην μας, χωρίς την  παραμικρή διαβούλευση και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκπεφρασμένη θέση των Ενώσεων μας υπέρ της διαφάνειας της διαφημιστικής αγοράς και της προάσπισης των πόρων και της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων.

            Όσοι πιστεύουν ότι με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής θα υπονομεύσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και θα κάμψουν το φρόνημά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι είναι γελασμένοι. Θα είμαστε σταθερά και ανυποχώρητα απέναντί τους.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Wednesday, November 12, 2014 (Archive on Wednesday, November 19, 2014)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return