ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2015

           Το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ με ομόφωνη απόφασή του, καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015.

           Η απεργία αρχίζει στις 06.00 της Πέμπτης και λήγει στις 06.00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ, τους  ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, τις Ενώσεις, τα Ταμεία και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

           Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου.

          Το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ κατ’  απαίτηση της εργοδοσίας, που αποσκοπεί στην ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια, επισημαίνοντας ότι στη χρηματοδότηση του κύριου Ταμείου μας, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή, ενώ αντίθετα έχει καταληστεύσει τα αποθεματικά του με το PSI.

Διεκδικούμε:

• Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.

• Να μην υποστούμε μείωση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

• Τη διατήρηση και υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

• Να μην περάσει κανένας νόμος που θα παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.

• Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα.

• Προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Τέλος καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία  στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11, μαζί με όλους τους εργαζόμενους

                                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Wednesday, November 11, 2015 (Archive on Wednesday, November 18, 2015)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return