ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Αθήνα 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ καλεί τα μέλη του που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά), τις Ενώσεις, τα  ασφαλιστικά μας Ταμεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 (από 06.00 της Πέμπτης έως τις 06.00 της Παρασκευής 29/1)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, είναι για μας αδιαπραγμάτευτα. 

Αγωνιζόμαστε για:

·         Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

·         Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας, κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

   Δηλώνουμε ότι, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να αποσυρθεί το απαράδεκτο ασφαλιστικό σχέδιο, με το οποίο οδηγείται σε πλήρη αποδόμηση το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.     

Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων - που πρέπει να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες - και την ανατροπή όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών.     

 Όλοι στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου 2016 σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 


Posted on Tuesday, January 26, 2016 (Archive on Tuesday, February 2, 2016)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return