ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ευρεία σύσκεψη των προεδρείων της ΠΟΕΣΥ, των Ενώσεων Συντακτών, των Ενώσεων Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου καθώς και των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών Ταμείων, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν:

 

1.Η κοινή αγωνιστική στάση για τη διατήρηση του Αγγελιοσήμου και την επέκτασή του στο διαδίκτυο.

 

2.Η διεκδίκηση της αυτονομίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της ενημέρωσης.

 

3. Η υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

 

4. Η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής για την επεξεργασία κοινών θέσεων και προτάσεων με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω θέσεων και προς την κατεύθυνση της ασφαλιστικής διεύρυνσης των παραπάνω Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

 

5.Αυτές οι θέσεις του κλάδου συγκροτούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη διαλόγου άμεσα με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του αγώνα για τη διάσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων της Ενημέρωσης.

 

6. Να ασκηθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες.

 

Η σύσκεψη επαναβεβαίωσε τις πάγιες θέσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ για υπεράσπιση και διεκδίκηση κλαδικών ΣΣΕ ,κατοχύρωση του δικαιώματος στη μισθωτή εργασία και προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Επίσης, χαιρετίστηκε ο πρώτος χρόνος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, που συμβολίζει τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας για υπεύθυνη ενημέρωση. Όμως ο αγώνας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία, απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και άμεση υπογραφή ΣΣΕ.

 

ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΘΕΣΤΕ-Ε,

ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ,ΕΤΗΠΤΑ


Posted on Sunday, June 12, 2016 (Archive on Sunday, June 19, 2016)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return