ΠΟΕΠΤΥΜ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2016

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισε τη συμμετοχή των Ενώσεων-μελών της στην προκηρυχθείσα από την ΓΣΕΕ 24ωρη γενική απεργία, την Πέμπτη 8  Δεκεμβρίου  2016.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 από τις 6.00 π.μ. έως την ίδια  ώρα της επομένης, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά), τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις Ενώσεις και το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Απεργούμε, συντασσόμενοι με όλους τους εργαζόμενους,  απαιτώντας: 

· Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.

· Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

· Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, και με την προϋπόθεση ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.

· Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων. 

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους την ημέρα της απεργίας (Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου) να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται  επιτακτική.

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ


Posted on Monday, December 5, 2016 (Archive on Monday, December 12, 2016)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return