ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Κ Η   Α Ι Μ Ο Δ Ο Σ Ι Α   Σ Τ Ο Ν  Ε Δ Ο Ε Α Π

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

 

 


Τη Δευτέρα  18 Οκτωβρίου 2021, 10:00–14:00, ο ΕΔΟΕΑΠ  σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ» του κτηρίου της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον ­­­­1ο όροφο.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι της covid 19 (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας-μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων).

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Επίσης, κατά την προσέλευσή τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Προς διευκόλυνση των αιμοδοτών που δε διαθέτουν rapid test, αυτά θα διενεργούνται επί τόπου σε ειδικό χώρο.

Η κινητή μονάδα του ΕΛΠΙΣ, με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Η αιμοδοσία είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία που διαρκεί μόνο 8 - 10 λεπτά και είναι απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας.

Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος.

Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΑΚΟΣ         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ

 

Posted on Wednesday, October 13, 2021 (Archive on Wednesday, October 20, 2021)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return