ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

          Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Π.Η.Ε.Α. της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Μ.-Θ. εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη και οργή του συνόλου των συναδέλφων διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ, για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία  των Τεμπών.

      Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, Διοικητικοί και Τεχνικοί μαζί με τους Συντάκτες ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, στις Ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ  απαιτούν:

·      Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες

·      Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

·      ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι  εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

·      Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό

Καλούμε τους συνάδελφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ επιδιώκει να τιμά την αποστολή της. Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

 

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 


Posted on Tuesday, March 14, 2023 (Archive on Tuesday, March 21, 2023)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share