ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

ΑΘΗΝΑ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. ανταποκρινόμενο στο αίτημα των συναδέλφων που εργάζονται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υιοθετεί την απόφαση των συναδέλφων να προχωρήσουν –σε κοινό μέτωπο με τους συναδέλφους της ΕΡΤ- ζητώντας από –τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ) να συντονίσουν την αγωνιστική δράση τους- κηρύσσει στάσεις εργασίας για αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 και από τις 19.00 έως 21.00.
Στο ψήφισμα των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ακόμη: «Οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θεωρούμε ιδιαίτερα θετική τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του πρακτορείου να μην αποσταλεί στην κυβέρνηση η αιτούμενη λίστα με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και επαναλαμβάνουμε: Ουδείς εργαζόμενος περισσεύει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το εθνικό πρακτορείο και η Ενημέρωση δεν είναι δυνατόν να αποτελούν ΔΕΚΟ.
Συγκροτούμε επιτροπή που θα εξετάσει τις δυνατότητες νομικής αντιμετώπισης του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Διοργανώνουμε συνέντευξη προς τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου στην Αθήνα για να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη και τον δημοσιογραφικό κόσμο για την επίθεση που δέχεται το εθνικό πρακτορείο και την επαπειλούμενη αποδόμησή του».
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Ε.Π.Η.Ε.Α.

Posted on Tuesday, September 20, 2011 (Archive on Tuesday, September 27, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share