Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. "ΕΞΕΔΡΑ"

    Η τελευταία πράξη του κακόγουστου σόου, που έχει στήσει από τον περασμένο Ιούνιο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, έφτασε χθες στο αναμενόμενο τέλος της. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ» ανέστειλε χθες την έκδοσή της για οικονομικούς λόγους, χωρίς ο εκδότης να δεσμευτεί για την εξόφληση των οφειλών προς τους 70 εργαζομένους του εντύπου. Επιπλέον, κρατά όμηρους τους εργαζόμενους μιας και ποτέ δεν ανακοίνωσε την πρόσληψή τους στον ΟΑΕΔ και έτσι φυσικά ποτέ δεν θα ανακοινώσει και την απόλυση τους!!

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης έχει καταπατήσει κάθε έννοια νομιμότητας καθώς κατάφερε να εκδίδει μια εφημερίδα για εννέα μήνες, να εισπράττει τα έσοδα της και να μην αποδίδει τίποτα στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τους εργαζόμενους έκανε τη «χάρη» να πληρώνει πετσοκομμένες κατά το δοκούν τις αμοιβές τους μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, ενώ έκτοτε θεώρησε ως υποχρέωσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Η περίπτωση του εκδότη θα ήταν μοναδική στα χρονικά, αν ο ίδιος δεν είχε επαναλάβει τη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ( SPORTIME , TEMPO κ.λπ.). Είναι αξιοσημείωτο ότι για αυτή του τη συμπεριφορά δεν έχει καμία επίπτωση, ενώ ο ίδιος φημολογείται ότι σκέφτεται να συνεχίσει τα «εκδοτικά» και «εργοδοτικά» του σχέδια με την έκδοση νέας εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας!!!

Είναι ολοφάνερες οι τεράστιες ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, οι οποίες επιτρέπουν σε ανεύθυνους, ασύδοτους και συστηματικούς κακοπληρωτές, όπως ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, να ασχολούνται με τα ΜΜΕ.

Απαιτούμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να ασκήσουν το έργο τους, ενώ είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψουμε την έκδοση νέου «πειρατικού» εβδομαδιαίου φύλλου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Thursday, March 22, 2012 (Archive on Thursday, March 29, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.