Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
English (United States) Ελληνικά (Ελλάδα)
 
 
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΙΟΥ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Αθήνα 24 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΙΟΥ

 

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α.  καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία),τις Ενώσεις  και ασφαλιστικά ταμεία, να συμμετάσχουν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία που κηρύχτηκε για τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, μαζί με όλες τις ενώσεις των εργαζομένων στην ενημέρωση, για την υπογραφή ΣΣΕ και την επιχειρούμενη αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

          Δηλώνουμε στους εργοδότες ότι θα μας βρουν απέναντί τους δυναμικά, αν επιλέξουν να μην προχωρήσουν στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. ή καταγγείλουν τις ισχύουσες και επιχειρήσουν να τορπιλίσουν την ισχύ, υπόσταση και την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με προώθηση υποδεέστερων ατομικών συμβάσεων, χωρίς την ισχύ των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Απεργούμε γιατί:

  • Οι εργοδότες και στον χώρο των ΜΜΕ με βάση τους «εκτρωματικούς» αντεργατικούς νόμους και διατάξεις των μνημονίων – πολιτικές τις οποίες έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης  Μαΐου - είναι έτοιμοι να χτυπήσουν ακόμα πιο βάρβαρα τις αμοιβές και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.
  • Προειδοποιούμε ότι κάθε απόπειρα εφαρμογής του 4046/12 και της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (που καταργεί επιδόματα, «παγώνει» τις μισθολογικές εξελίξεις και ενθαρρύνει τις συμπιέσεις των βασικών μισθών, θα αντιμετωπίζεται εφεξής ακαριαία, με κάθε συνδικαλιστικό μέσο.
  • Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
  • Οι ιδιοκτήτες του Τύπου και των ΜΜΕ, απαξίωσαν όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν – πλουτίζοντας οι ίδιοι – τις επιχειρήσεις τους και την ενημέρωση των πολιτών. Σήμερα κυριαρχεί ανεργία, ανασφάλεια, επισφαλής κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία. Εργοδότες, κυβερνητικοί μηχανισμοί και τρόικα επιδιώκουν φανερά το τέλος της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
  • Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις των μνημονίων, κατ’ εντολή της τρόικας έκλεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων, διευκόλυναν την υπεξαίρεση των εισφορών μας από την εργοδοσία και πετσόκοψαν συντάξεις και ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, στέλνοντας ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια και τους απόμαχους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.
  • Απαιτούμε από τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον μας και τον χωρίς αρχές ανταγωνισμό μεταξύ τους. Απαιτούμε να προσέλθουν με σοβαρότητα σε διάλογο για την υπογραφή ΣΣΕ και σε μια ουσιαστική συζήτηση για την υπέρβαση της κρίσης των ΜΜΕ, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην ενημέρωση.

                  Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας. Κανένας μόνος του στην κρίση.

       

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 (Archive on Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Επιστροφή   

 
 
 
  Όροι Χρήσης | Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Copyright 2009 OTE S.A.