Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΙΑ

 Αθήνα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

              

               Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. δηλώνει ότι ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς και οι αργίες των εορτών του Πάσχα αναγράφονται με σαφήνεια στην από 18 Απριλίου 2013 κοινή ανακοίνωση όλων των ενώσεων του κλάδου, καταγγέλλει δε μονομερείς αποφάσεις μεμονωμένων εργοδοτών που υποχρεώνουν τους εργαζόμενούς τους να διαφοροποιηθούν από τις ανακοινώσεις των σωματείων τους.

 Συνάδελφοι, 

                 Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως απεργία των εργαζομένων, στη μνήμη των  πέντε αγωνιστών της εργατικής τάξης που καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1886 στο Σικάγο, κατηγορούμενοι για τα αιματηρά γεγονότα της διαδήλωσης του Haymarket  και όχι ως αργία μεταφερόμενη ανάλογα με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των εργοδοτών.

                  Για το λόγο αυτό, ανεξάρτητα απ' την μεταφορά της αργίας για την Τρίτη μετά το Πάσχα 7 Μαΐου 2013 και προς αποφυγή κάθε σύγχυσης που προσπαθούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους μονομερείς αποφάσεις μεμονωμένων εργοδοτών, το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ εμμένοντας στην απόφασή της που ανακοινώθηκε την 18η Απριλίου 2013, καλεί όλους  τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στις ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών, στους ιδιωτικούς και δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα τηλεοπτικά κανάλια, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις Ενώσεις και τον ΕΔΟΕΑΠ, να συμμετάσχουν δυναμικά την Τετάρτη 1 Μαίου 2013  στα συλλαλητήρια και  στις εκδηλώσεις εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς που οργανώνονται από τα συνδικάτα των εργαζομένων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Monday, April 29, 2013 (Archive on Monday, May 6, 2013)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.