Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας που εξελέγη στις Αρχαιρεσίες της 19ης  , 20ης & 21ης  Δεκεμβρίου  2012 εμφανίζεται σήμερα στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, για να εκθέσει τα πεπραγμένα  της μέχρι σήμερα θητείας του.

                         Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Η.Ε.Α. γίνεται σε μια περίοδο που οι πολιτικές  εξελίξεις στη χώρα μας προοιωνίζουν ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό  σύμφωνα βέβαια με τις εξαγγελίες  της νέας κυβέρνησης.

              Έτσι ο διοικητικός απολογισμός του  απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου,  αναφέρεται στα όσα συντελέστηκαν από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, χρονική περίοδο που συμπίπτει με τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία εφάρμοσε μία σειρά αντιλαϊκών μέτρων που οδήγησαν στη βίαιη  αποδόμηση του εργασιακού περιβάλλοντος, την κατάρρευση του Ασφαλιστικού συστήματος, των θεσμών και στη συνέχεια του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού.

 

           Ο κλάδος μας, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ήταν από τους πρώτους –αν όχι ο πρώτος-   που δέχτηκε πρωτοφανή επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους, με κατάργηση των κλαδικών μας συμβάσεων,  επιβολή  μειώσεων μισθών και απολύσεις που έφτασαν το ποσοστό ανεργίας του κλάδου να ξεπεράσει το 30% ,  ενώ μαζί με όλη την κοινωνία δεχτήκαμε καταιγισμό νομοσχεδίων  που περικόπτανε  συντάξεις, επέβαλαν ληστρικούς  φόρους  και μονιμοποιούσαν τα χαράτσια.         

 

Συνάδελφοι,        

        Το γεγονός ότι στο σύνολό του το συνδικαλιστικό κίνημα -παρόλη την αναμφισβήτητα αγωνιστική του διάθεση- δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αναγκάστηκε να απεμπολήσει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες στο επίπεδο των κλαδικών θεμάτων, που αφορούν και το πεδίο δράσης ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.

       Σήμερα επιβάλλεται  με θάρρος και ειλικρίνεια να θέσουμε ενώπιόν σας τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

 Να αφουγκραστούμε τις προτάσεις και την κριτική σας και ενωμένοι να επαναπροσδιορίσουμε τη συνδικαλιστική μας δράση. Μόνο έτσι θα ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των συναδέλφων και θα ενισχυθεί η πίστη τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να μπορούμε όλοι μαζί, να υπερασπιζόμαστε μαχητικά και αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά τους.

        Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες προτεραιότητες κάθε  κυβέρνησης - τουλάχιστον μέχρι τώρα- αποτελούσαν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, με την ίδια πάντα  προσχηματική αιτιολογία της εξυγίανσης και την αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας.

         Οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουμε  πολύ καλά, ποιοι λεηλάτησαν τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και κινδυνεύουν οι συντάξεις των συνταξιούχων και η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα μας και με θράσος ζήτησαν να την ξεχρεώσουμε εμείς - εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- ποιοι ναρκοθέτησαν τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία για να μας οδηγήσουν στην ιδιωτική ασφάλιση .

        Μείωσαν τους μισθούς μας, μας πετάξανε στην ανεργία και εντατικοποίησαν  την εργασία, μείωσαν τις συντάξεις και τις παροχές στους ασφαλισμένους, αύξησαν  τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, υποβάθμισαν την κοινωνική ασφάλιση και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας έπληξαν  τις εργαζόμενες μητέρες, αυξάνοντας δραματικά τα όρια ηλικίας. Δεν αναγνώρισαν το δικαίωμα της μητρότητας  και κατήργησαν τα δικαιώματα των συναδέλφων με ανήλικα τέκνα.

Ο στόχος είναι ένας.

Εμείς να δουλεύουμε περισσότερο, εκείνοι να πληρώνουν λιγότερο και να κερδίζουν περισσότερα.

             Είναι φανερό ότι οι μεγάλες αναδιαρθρώσεις που έγιναν στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση, με την  ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ,  έπληξαν  μονομερώς τους εργαζόμενους, μεταστρέφοντας δραματικά τη δύναμη ισχύος προς όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Τα τελευταία δε χρόνια, ανετράπησαν ακόμη και οι όποιοι συμβιβασμοί,  που είχε αναγκασθεί να κάνει η εργοδοσία ύστερα από την πίεση των συνδικάτων.

         

           Με τον μπαμπούλα της τρόικας μας επέβαλαν ολοένα και σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την φοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή, που επί δεκαετίες δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό σύστημα, διαπλεκόμενο με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο.

       

 Αντίθετα, εποφθαλμιούσαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας, τα οποία λεηλάτησαν παλαιότερα με τα τοξικά δομημένα ομόλογα και ύστερα με το κούρεμα και  την ανταλλαγή των ομολόγων. Μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το μισθολογικό κόστος είναι το εμπόδιο στον ανταγωνισμό και στην ακρίβεια και όχι τα υπερκέρδη των καρτέλ της κεφαλαιοκρατίας, θέλοντας  δε να καταφέρουν το τελικό κτύπημα στον κλάδο μας, προσπάθησαν  να διαλύσουν τα Ταμεία μας, επιχειρώντας την κατάργηση του βασικού μας πόρου, το αγγελιόσημο, το οποίο με τις προτροπές της Τρόικας και με συμμάχους τους διαφημιστές και μερίδα ιδιοκτητών των ΜΜΕ, προσπάθησαν να το χαρακτηρίσουν δήθεν «κοινωνικό πόρο».

 

       

 

Συνάδελφοι,

                Αντιλαμβάνεστε ποιες συνθήκες κλήθηκε να αντιπαλέψει το  Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 10 Ιανουαρίου του 2013 και προφανώς το έργο του ήταν από την αρχή δύσκολο,  μέσα σε οξυμένα προβλήματα εργαζομένων ,  αφού κλήθηκε από τη πρώτη μέρα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αναδιαρθρώσεις των επιχειρήσεων, τις προσπάθειες αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων, την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νομοσχεδίων που επέβαλε  η τρόικα και νομοθέτησαν  οι τότε κυβερνώντες τη χώρα και όλες τις βίαιες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, με το πρόσχημα της χρεοκοπίας  και την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.

           

          Δεν πρέπει όμως ,οι απολύσεις, η ανασφάλεια, η αποδιάρθρωση του συστήματος εργασιακών σχέσεων, οι εκβιασμοί, οι πολιτικές μείωσης του κόστους εργασίας που προώθησαν  οι εργοδότες με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, να μας οδηγούν σε μια ηττοπαθή στάση απομάκρυνσης από το σωματείο μας, αλλά αντίθετα σε μια συσπείρωση  γύρω από αυτό, ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι να ανατρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε.

 

     Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πλέον πεπεισμένο ότι μόνο με τη συντονισμένη δράση όλων των  δημοσιογραφικών σωματείων εκφρασμένων μέσα από ένα ισχυρό Συνδικάτο Τύπου και με τη σθεναρή και αποφασιστική αντίσταση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, μπορούμε να αντιστρέψουμε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί και να  διεκδικήσουμε την υπογραφή των  συλλογικών  συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. όπως και την επαναφορά των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ),  ώστε να θωρακιστούν οι εργαζόμενοι ενάντια στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, την ανεργία και τις μειώσεις των μισθών.

         Μόνο έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε τα προγράμματα λιτότητας και λεηλασίας του εισοδήματος του εργαζόμενου και του  συνταξιούχου, που αντιλαϊκές κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας,  μας επέβαλαν με κεφαλικούς φόρους και πολλαπλά χαράτσια.

         Μόνο έτσι μπορούμε να κατοχυρώσουμε όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, καταργώντας  αντεργατικές μεθοδεύσεις όπως η «ευέλικτη απασχόληση», τα ατομικά συμφωνητικά και η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας».

         Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στην απλήρωτη εργασία που τελευταία επιβάλλουν  πολλοί εργοδότες, στη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων μας, στις απανωτές μειώσεις των συντάξεων, στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και σε όλα τα αντιλαϊκά  μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. 

          Οι εργοδότες, με βασικό επιχείρημα τη μείωση των εσόδων τους, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την «αναδιάρθρωση» και την «εξυγίανση » των επιχειρήσεών τους, με απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας και μειώσεις μισθών. Υπάρχει όμως δυο σοβαρά ερωτήματα, πως διαχειρίστηκαν την κερδοφορία της δεκαετίας που προηγήθηκε; και γιατί παρά τις μειώσεις μισθών και την εντατικοποίηση της εργασίας δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν;

Ζητούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις ζημιές της τελευταίας τετραετίας, χωρίς να λογοδοτήσουν δημόσια για τα υπερκέρδη και τον υπέρογκο δανεισμό που τους επέτρεψαν να μετατρέψουν τις μικρές εκδοτικές τους επιχειρήσεις σε ομίλους και να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Πετούν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στο δρόμο και προσπαθούν να διαφυλάξουν τα μέχρι σήμερα κέρδη τους, με μεθοδεύσεις υπαγωγής τους σε πτωχευτικούς νόμους όπως το γνωστό πλέον άρθρο 99..

Θέτουν εκβιαστικά διλλήματα στους εργαζόμενους προκειμένου να υφαρπάξουν την τη συγκατάθεσή τους για μείωση μισθών.

Όπου όμως οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τις «εθελοντικές» αυτές μειώσεις των  μισθών τους, οι εργοδότες επανήλθαν με νέες μειώσεις και με απολύσεις, διαλύοντας και τις τελευταίες αυταπάτες σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός αποτελεί αποτρεπτική δύναμη.

Η μόνη  αποτρεπτική δύναμη  είναι η συλλογική, συντεταγμένη και δυναμική διεκδίκηση της υπογραφής και εφαρμογής των Σ.Σ.Ε.

Διαφορετικά οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών δεν θα έχουν τέλος.

          Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε  για τις μορφές του αγώνα μας, ώστε ο αγώνας αυτός να είναι νικηφόρος.

 

        Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητήσουμε καταρχήν στη Τακτική Γενική μας Συνέλευση και στη συνέχεια σε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, γνωρίζοντας ότι:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, πήρε πρωτοβουλίες, στήριξε και συντάχθηκε με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του Κλάδου , αλλά και με το συνδικαλιστικό  κίνημα της χώρας μας, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των συσσωρευμένων προβλημάτων των εργαζομένων, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, οικονομικό, ανεργία, απολύσεις κ.α.

Στηρίζουμε τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν εργασιακά θέματα, όπως η υπογραφή  των ΣΣΕ, οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών, η καταστρατήγηση των συμβάσεων και η αυθαίρετη μεταβολή όρων και συνθηκών εργασίας.

·        Πρωτοστατήσαμε, στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, για τις απολύσεις, την ανεργία και την προσπάθεια αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων.

·        Ενισχύουμε οικονομικά τις ευαίσθητες ομάδες των συναδέλφων μας που είναι οι άνεργοι, οι απλήρωτοι  και οι συνταξιούχοι και αγωνιζόμαστε για την ένταξη των ανέργων στο εργασιακό περιβάλλον και την κατάργηση του νόμου που μειώνει τις συντάξεις.

·        Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η Νομική Υπηρεσία βρίσκονται  σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους και παρέχουν ενημέρωση για τις εξελίξεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα

·        Ιδιαίτερα η νομική υπηρεσία καθοδηγεί τους συναδέλφους μας στις διεκδικήσεις τους με ένδικα μέσα, τις οποίες αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει κερδίζοντας τες στην πλειονότητά τους.

·        Συμμετείχαμε, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα συλλαλητήρια, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας για τα μνημόνια, την  ακρίβεια, την ανεργία, τις απολύσεις και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ συμμετείχαμε σε όλες τις μάχες που δόθηκαν ενάντια στο αποτρόπαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, που με  φασιστικές μεθόδους επέβαλε η κυβέρνηση.

·        Συμπαρασταθήκαμε,  στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν Ενώσεις του κλάδου μας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους, καλλιεργώντας έτσι ένα κλίμα αλληλεγγύης και ενότητας μεταξύ όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (συντακτών, τεχνικών και διοικητικών)

·        Δώσαμε τις μάχες για την υπεράσπιση των συναδέλφων στον ALPHA, τον  FLASH, το ΚΕΡΔΟΣ, τον ΞΕΝΙΟ, τον ΔΟΛ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΕΞΠΡΕΣ, στον ΠΗΓΑΣΟ, στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ρ/σ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  και σε όποια περίπτωση μεμονωμένου εργοδότη που επιχείρησε την καταχρηστική άσκηση του Διευθυντικού του δικαιώματος.

·        Αντιμετωπίζουμε τα επί μέρους προβλήματα που δημιουργούνται, στα ασφαλιστικά μας ταμεία, από τις επιπτώσεις των μέτρων της τρόικας, που στέλνει τους συναδέλφους μας είτε στο ταμείο ανεργίας είτε στην πρόωρη συνταξιοδότηση. 

·        Πολύτιμη βοήθεια δεχόμαστε από την  ομοσπονδία μας τη ΠΟΕΠΤΥΜ, που συντονισμένη με την άλλη μεγάλη  ομοσπονδία των συντακτών, την ΠΟΕΣΥ,  καθώς και την ΠΟΣΠΕΡΤ και την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενισχύει τον αγώνα που δίνουν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις της για την αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων των μελών τους.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους άνεργους συναδέλφους μας, εκτός από τα θεσμοθετημένα βοηθήματα που τους χορηγούμε μέσω του αλληλοβοηθητικού λογαριασμού της ΕΠΗΕΑ,

 1. Σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και τα ΕΛΤΑ ήδη απ' τον Ιανουάριο του 2014 σημαντικός αριθμός συναδέρφων (70 τον αριθμό) λαμβάνουν στο σπίτι τους πακέτο τροφίμων, ενώ για το ίδιο διάστημα συνάδερφοι ήταν δικαιούχοι κάρτας δωρεάν αγοράς νωπών προϊόντων απ' τα SUPER MARKET BAZAR μηνιαίας αξίας 40 ΕΥΡΩ. Οι δύο αυτές δράσεις θα συνεχιστούν και το 2015 και θα αφορούν μεγαλύτερο αριθμό συναδέρφων αφού με την υπογραφή του πρωτοκόλλου για τα πακέτα τροφίμων, εξασφαλίσαμε για το 2015 μεγαλύτερο αριθμό πακέτων, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση της ανανέωσης της κάρτας δωρεάν αγοράς νωπών προϊόντων.

 

          2. Σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ ανοίξαμε την πόρτα ώστε άνεργα μέλη μας και απλήρωτοι εργαζόμενοι σε επίσχεση να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης. Ήδη για συναδέρφους που εργάζονται στο ΚΕΡΔΟΣ, την ΕΞΠΡΕΣ και τον FLASH και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας υλοποιούνται σήμερα σε συνεργασία με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΓΣΕΕ  επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, ενώ σε τέτοια προγράμματα μπορούν να ενταχθούν και τώρα συνάδερφοι που άσκησαν ή θα ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης της εργασίας τους.

 

          3. Έχει υποβληθεί από κοινού με τις άλλες ΕΝΩΣΕΙΣ του κλάδου πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), για την κατάρτιση και την προώθηση στην απασχόληση των ανέργων συναδέρφων μας στα πλαίσια του προγράμματος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και αναμένεται η έγκριση από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

 

          4. Έχει υποβληθεί στα πλαίσια του πρωτοκόλλου που υπογράψαμε με την ΓΣΣΕ, πρόταση   στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που αφορά στην επιδοτούμενη κατάρτιση με στόχο την προώθηση στην απασχόληση όλων των ανέργων συναδέρφων μας ως επίσης και όλων όσων είναι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.

 

·        Ειδικά για τους συναδέλφους μας του ALTER, έχουμε ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε οι απολυμένοι από τον πτωχευμένο τηλεοπτικό σταθμό συνάδελφοί μας να λάβουν επίδομα φερεγγυότητας, ίσο με τρείς (3) μισθούς της ΣΣΕ, που δίνεται από τον ΟΑΕΔ σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για πρώτη φορά.

·        Επίσης με πρωτοβουλία μας, οι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας συνάδελφοί μας στο ALTER, ασφαλίστηκαν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μέχρι τις 12/9/2013, μέχρι την ημερομηνία δηλαδή που πτώχευσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

·        Συνεργαστήκαμε με την Πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ βοηθώντας την προσπάθειά της να οργανώσει να αναβαθμίσει και να εντατικοποιήσει το έργο του ελεγκτικού μηχανισμού του αγγελιοσήμου, τον οποίο  χρηματοδοτούμε μαζί με τις άλλες Ενώσεις, προσπάθεια ύψιστης σημασίας, αφού όπως γνωρίζετε, το αγγελιόσημο αποτελεί το βασικό πόρο των Ταμείων μας και αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί δραματικά, λόγω της καταβαράθρωσης της διαφήμισης.

·        Πετύχαμε την κατ΄εξαίρεση ασφάλιση των μελών μας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ασφάλιση που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τα μέλη των Ενώσεων Συντακτών.

Έτσι, μέλη μας που έχουν 20 χρόνια ασφάλισης στην Α΄ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ), συνεχίζουν την ασφάλισή τους αν απασχολούνται – με σχέση εξαρτημένης εργασίας-  σε μη ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά που εκδίδονται τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

·        Σχετικά με το αγγελιόσημο, αποτρέψαμε με  τις άλλες Ενώσεις την κατάργησή του και στις συναντήσεις μας με τους υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, πείσαμε ότι το αγγελιόσημο όχι μόνο δεν αποτελεί  «κοινωνικό πόρο», αλλά πρέπει να επεκταθεί και στο διαδίκτυο, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

·        Αγγελιόσημο στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, είναι ο επόμενος στόχος μας και βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους την ένωση εργοδοτών και διαφημιστών, ώστε να αποτραπεί η κλοπή του πόρου μας, με την υπερτιμολόγηση του διαδικτύου και την υποτιμολόγηση των μέσων.

                 

 Το Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της θητείας του συνήλθε σε 44 συνεδριάσεις. Σε όλο το διάστημα αφήνοντας στην άκρη μικροπαραταξιακά συμφέροντα και στείρες παραταξιακές αντιπαραθέσεις λειτούργησε ομαλά, εποικοδομητικά και χωρίς  έντονες αντιπαλότητες μεταξύ των παρατάξεων. Το σύνολο των αποφάσεων, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, λήφθηκαν ομόφωνα.

                  Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. επεξεργάσθηκαν προτάσεις και έδωσαν λύσεις σε πολλά θέματα. Πιστεύουμε ότι τελικά λειτουργήσαμε αποτελεσματικά προς όφελος της Ένωσής μας.

                 Τέλος,  θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των στόχων μας.

                  Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε με αξιοπρέπεια τον αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των κατακτήσεών μας και πιστεύουμε ότι, παρά τα λάθη και τις όποιες παραλείψεις μας, ανταποκριθήκαμε συνολικά στις προσδοκίες σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


Posted on Thursday, January 29, 2015 (Archive on Thursday, February 5, 2015)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.