Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΙΑΤΟΣ

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης  8 Μαρτίου 2017, σε ηλικία 94 ετών, ο Διονύσης Αυγουστινιάτος, ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομά του με την ιστορική διαδρομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ».

Ο Διονύσης Αυγουστινιάτος, ένας ικανότατος οικονομικός διαχειριστής, που με τις γνώσεις, την εργατικότητα  και το ήθος του, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Χρήστου (Κίτσου) Τεγόπουλου και  αποτέλεσε για  δεκαετίες την «ψυχή» της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"  έχοντας  τον απόλυτο έλεγχο της οικονομικής διεύθυνσης της εφημερίδας.

Οι εκατοντάδες συνάδελφοί μας  που συνεργάστηκαν μαζί του , θα τον θυμούνται πάντα σαν έναν αυστηρό αλλά δίκαιο οικονομικό διευθυντή, που εξασφάλιζε πάντα τα έσοδα για την εφημερίδα και παράλληλα έδινε πλουσιοπάροχες αμοιβές στο προσωπικό.

Η πορεία του Διονύση Αυγουστινιάτου στον ημερήσιο τύπο ήταν πολύχρονη. Γεννημένος το 1923 στον Αγκώνα της της Κεφαλονιάς, εργάσθηκε σε ηλικία 22 ετών (1945) στο λογιστήριο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" του Πάνου Κόκκα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του  μέχρι το κλείσιμο της εφημερίδας το 1967. Κατόπιν ο Διονύσης Αυγουστινιάτος ανέλαβε την εκμετάλλευση των τυπογραφικών εγκαταστάσεων της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ", στην οδό Γερανίου, μέχρι την πώλησή τους το 1972. Μετά τη δικτατορία ο Διονύσης Αυγουστινιάτος ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που στελέχωσαν την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1975, και παρέμεινε σε αυτήν για 32 χρόνια, μέχρι το 2007, οπότε αποχώρησε σε ηλικία 84 ετών.

Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο του, η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς  του.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Posted on Friday, March 10, 2017 (Archive on Friday, March 17, 2017)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.