Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ "ΠΗΓΑΣΟ"

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Νέα 48ωρη απεργία στον Όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ
 

Τα Διοι­κη­τικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση και σε ακολουθία  της σχετικής ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων  απο­φά­σι­σαν την κήρυξη νέας 48ωρης απερ­γίας, από τις 06:00 της Παρασκευής 12 Μαΐου 2017 έως τις 06:00 της Κυριακής, 14 Μαΐου 2017, για όλους τους δημο­σιο­γρά­φους, τους διοι­κη­τι­κούς υπαλ­λή­λους, τους τεχνι­κούς τύπου, τους λιθο­γρά­φους και τους φωτο­ρε­πόρ­τερ, οι οποίοι εργά­ζο­νται στις εφη­με­ρί­δες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστο­σε­λί­δες ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιο­δι­κές εκδό­σεις του Ομί­λου

 

Η απερ­γία συνεχίζεται καθώς οι εργα­ζό­με­νοι εξακολουθούν να βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την εντε­λώς παρά­νομη, αντερ­γα­τική και κατα­χρη­στική συμπε­ρι­φορά της εργο­δο­σίας, η οποία, αφε­νός τους οφεί­λει δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που αντι­στοι­χούν στις απο­δο­χές των μηνών από Δεκέμβριο 2016 –Απρίλιο 2017 και αφε­τέ­ρου μεθοδευμένα κατα­πατά κάθε συμ­φω­νία και δέσμευση από την πλευρά της, επιδεικνύοντας μια συστηματική ασυνέπεια που όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα της Γ.Σ. των συναδέλφων «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων, περικοπών, μειώσεων (κατά τα τελευταία πέντε χρόνια) και την καταπάτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας».

Τα Δ.Σ. των Ενώ­σεων ζητούν την άμεση κατα­βολή των οφει­λο­μέ­νων δεδου­λευ­μέ­νων απο­δο­χών των δοκιμαζόμενων συναδέλφων και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την υπεράσπιση των αυτονόητων  δικαιωμάτων τους.

Η επόμενη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/5/ στις 14.00.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟΥ «ΠΗΓΑΣΟΥ»

 

“Οι εργαζόμενοι στον «Πήγασο» κατά την διάρκεια της σημερινής, μαζικής συνέλευσης στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, που έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Μας οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών, ενώ οι συνεχείς διαβεβαιώσεις για κλείσιμο της «ψαλίδας» και αποπληρωμή των οφειλόμενων δεν έχουν τηρηθεί.

Η συστηματική ασυνέπεια από την πλευρά της εργοδοσίας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων, περικοπών, μειώσεων (κατά τα τελευταία πέντε χρόνια) και την καταπάτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας.

Ο αγώνας συνεχίζεται και καλούμε όλο το κλάδο, σε αγώνα για τα κοινά προβλήματα και στο πλευρό της κοινωνίας που μαστίζεται από την κρίση.

 

Οι εργαζόμενοι στον «Πήγασο».

Αθήνα 11/05/2017”

 

  


Posted on Thursday, May 11, 2017 (Archive on Thursday, May 18, 2017)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.