Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ 13-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ 13-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

 

11.  Για  τη διευκόλυνση των δικαιούμενων ψήφου ασφαλισμένων, οι οποίοι διαμένουν εκτός των περιφερειών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο, με βάση την ακόλουθη διαδικασία:

11.1. Τα μέλη που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο, θα πρέπει να το γνωστοποιήσουνέγκαιρα στον Οργανισμό, με fax στον αριθμό 210-7293631 ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges2018@edoeap.grτο αργότερο μέχρι το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 16.00, γνωστοποιώντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και ΑΔΤ) και την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

11.2. Ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. θα ανοίξει ειδική ταχυδρομική θυρίδα, χωρίς πρόσβαση από οποιονδήποτε τρίτο πέραν των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία θα παραμείνει κλειστή έως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

11.3. Με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα και ανακηρύχθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή, καταρτίζεται ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο, μαζί με ένα λευκό ψηφοδέλτιο, θα αποσταλεί σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την άσκηση του δικαιώματος της επιστολής ψήφου.

Τα δύο αυτά ψηφοδέλτια (υποψηφίων και λευκό), θα αποσταλούν μαζί  με δύο φακέλους – ένα λευκό φάκελο ψηφοφορίας και έναν απαντητικό με προπληρωμένο ταχυδρομικό τέλος,  συνοδευόμενα από τις εξής οδηγίες:

Όσοι θα συμμετάσχουν με αυτόν τον τρόπο στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω συνεχόμενες ενέργειες:

  1. Θα επιλέξουν με σταυροδοσία έως 10 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και έως 5 υποψηφίους για την Ελεγκτική Επιτροπή.
  2. Θα εσωκλείσουν μόνο το ψηφοδέλτιο στο λευκό φάκελο ψηφοφορίας, τον οποίο και θα κλείσουν. Ο λευκός φάκελος ψηφοφορίας ΔΕΝ πρέπει να φέρει ΚΑΝΕΝΑ διακριτικό.
  3. Θα τοποθετήσουν το λευκό φάκελο ψηφοφορίας μαζί με μια φωτοτυπία ταυτότητας (ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του ψηφοφόρου) μέσα στον απαντητικό φάκελο με το προπληρωμένο ταχυδρομικό τέλος, τον οποίο θα αποστείλουν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση της ταχυδρομικής θυρίδας που θα αναγράφεται. Πάνω στον απαντητικό φάκελο ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα και το επίθετο του αποστολέα.

11.4. Κατά την τελευταία ορισθείσα ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (15/6/2018) και την ώρα 17.00, η Εφορευτική Επιτροπή θα παραλάβει από την ταχυδρομική θυρίδα όλες τις επιστολές και θα συντάξει σχετικό πρωτόκολλο που θα ενταχθεί στα Πρακτικά των εκλογών. Στη συνέχεια, η Εφορευτική Επιτροπή θα μεταφέρει τις επιστολές με το προπληρωμένο τέλος, στην αίθουσα διεξαγωγής της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, όπου θα ελεγχθεί αν οι αποστολείς των φακέλων που ψήφισαν με επιστολική ψήφο έχουν δικαίωμα ψήφου. Όσες επιστολές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα ανοιχθούν, αλλά θα φυλαχθούν σε ειδικό για τον σκοπό αυτό αρχείο. Οι υπόλοιπες επιστολές θα αποσφραγισθούν, οι αποστολείς τους θα διαγραφούν από τον εκλογικό κατάλογο και οι εσώκλειστοι λευκοί φάκελοι ψηφοφορίας που περιέχουν το ψηφοδέλτιο θα σφραγισθούν από την Εφορευτική Επιτροπή κατά τον ίδιο τρόπο με τους λοιπούς φακέλους ψηφοφορίας και θα ριχθούν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ, στην κάλπη.

11.5. Επισημαίνεται ότι για την ομαλή λειτουργία της διαδικασίας, η επιστολική ψήφος θα πρέπει να φτάσει στην ορισθείσα Ταχυδρομική Θυρίδα το αργότερο μέχρι την 15/6/2018 και ώρα 17.00. Επιστολές που θα φτάσουν μετά το χρονικό αυτό σημείο, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

  


Posted on Thursday, May 31, 2018 (Archive on Thursday, June 7, 2018)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.