Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΕΔΟΕΑΠ: Επιστολή της ΕΠΗΕΑ, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

   Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020

 Προς

τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Ιωάννη Βρούτση  

 

 

Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

             Όπως γνωρίζετε με την ψήφιση του  ν. 4498/17 που υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ο ΕΔΟΕΑΠ πέρασε στη νέα εποχή. Με τον ως άνω νόμο, ρυθμίστηκαν μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως οι πόροι του, τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού και η εκπροσώπηση  των εργοδοτών στην Διοίκησή του.

 Η ψήφιση του ν. 4498/17 ήταν το αποτέλεσμα αλλεπάλληλων τριμερών διαβουλεύσεων υπό την αιγίδα του προκατόχου σας στο Υπουργείο αρμοδίου Υπουργού κ. Πετρόπουλου και συμμετείχαν άπασες οι υφιστάμενες  στον κλάδο των Μ.Μ.Ε. Ενώσεις εργαζομένων και εργοδοτών.

Στα δύο χρόνια  λειτουργίας του ο  ΕΔΟΕΑΠ κάτω από το νέο καθεστώς, πέτυχε σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του και κατά κοινή ομολογία εξελίσσεται σε πρότυπο φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Αγκάθι στην όλη πορεία αποτελούν οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί από εργοδοτικές οργανώσεις οι οποίες υπονομεύουν -σε περίπτωση που γίνουν δεκτές- το μέλλον του Οργανισμού.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ανάγκη γόνιμου διαλόγου εργαζομένων και εργοδοτών για το τι πετύχαμε μέχρι τώρα και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την λειτουργία του οργανισμού στο μέλλον,  μας οδηγούν στο να Σας ζητήσουμε να καλέσετε των εργαζομένων και των εργοδοτών τα ενδιαφερόμενα μέρη, ήτοι Προεδρεία Ενώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, σε τριμερή συνάντηση.

Έχοντας την πεποίθηση  ότι είναι υψηλά στην ατζέντα Σας το ενδιαφέρον Σας για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κλάδος που επλήγη καίρια στην δεκαετία της κρίσης, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή Σας για την σύγκλιση της τριμερούς συνάντησης που ζητάμε με την παρούσα επιστολή μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ                                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΙΠΠΑΣ


Posted on Thursday, February 6, 2020 (Archive on Thursday, February 13, 2020)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.