Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΓΚΡΕΚΟ-ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ"

 

Αθήνα, 11 Μαΐου 2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ταξίδι της ΠΟΕΠΤΥΜ στη γνώση και τον πολιτισμό ξεκίνησε. Πρώτος σταθμός, το Κρητικό δίδυμο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος – Νίκος Καζαντζάκης, που με τη μοναδική και διαχρονική τους παρουσία στο χώρο των γραμμάτων και των Τεχνών, δοξάζουν και τιμούν την ελληνική κουλτούρα διεθνώς.
Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2006 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ, τιμητική εκδήλωση στους δύο «Ασυμβίβαστους» δημιουργούς που γαλούχησαν με το έργο τους πνεύματα και συνειδήσεις. Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Θανάσης Δουνδουλάκης και κατόπιν, την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μάνος Αμελίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στους νοερούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για την στήριξη και την οικονομική υποστήριξη της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες του για την πραγματοποίηση της «μεγάλης συνάντησης» Γκρέκο – Καζαντζάκη. Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Νέστορας Μάτσας, ο συγγραφέας 35 βιβλίων και σκηνοθέτης 150 μορφωτικών ταινιών, βραβευμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των δυο Κρητικών με τον δικό του μοναδικό και εξαίσιο τρόπο, πλαισιωμένος από τις απαγγελίες της καταξιωμένης ηθοποιού Γεωργίας Ανέστη και με μουσική επένδυση από τον «κρητικό απόηχο» της λύρας του Γιώργου Λαγουδάκη, του λαούτου του Μάνθου Σταματάκη και της κιθάρας του Παναγιώτη Πριμηκύρη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων Νίκος Καραντηνός, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο θετός γιος της Ελένης Καζαντζάκη και πρόεδρος του Ιδρύματος και του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» Πάτροκλος Σταύρου, ο πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Βασίλης Καζάκος, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Παναγιώτης Ξηρογιάννης, ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ Θανάσης Ρέντζος, ο οικονομικός διευθυντής του ΕΔΟΕΑΠ Θανάσης Μουστακαλής, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ Αλέκος Μάλης και Σοφία Μαλτέζου, ο Διευθυντής του ΤΣΠΕΑΘ Γιάννης Παπαδάκης, και πολλοί συνάδελφοι.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Thursday, May 11, 2006 (Archive on Thursday, May 18, 2006)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.