Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

 

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

«Βάζουμε τέρμα στο "πάμε κι όπου βγει"-`Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τα πλημμυρισμένα χωριά, τα κατεστραμμένα σπίτια και οι περιουσίες των λαϊκών ανθρώπων, η καταστροφή μεγάλου μέρους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας δεν είναι έκτακτα γεγονότα.

Είναι η βάρβαρη «κανονικότητα» που καθημερινά φτιάχνουν η αστική τάξη, η ΕΕ, τα κράτη τους, η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα αστικά κόμματα, όλοι όσοι διαχειρίζονται αυτή την εγκληματική πολιτική του κέρδους, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων που δεν διστάζει να απαξιώνει και να θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες, τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, και απαιτούμε γρήγορα και αποφασιστικά την επούλωση των πληγών τους από κράτος και κυβέρνηση και να τους εξασφαλίσει άμεσα στέγη, εργασία και όλες τις αναγκαίες συνθήκες για τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα που οι σχεδόν καθημερινές τραγωδίες τσακίζουν τη ζωή του λαού η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ είτε «τα ρίχνουν» στην «κλιματική κρίση», είτε στο «ανίκανο κράτος».

Λένε συνειδητά ψέματα, παραπλανώντας το λαό!

Επειδή:

-- Το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπει την πρόβλεψη, ακόμα και ακραίων καιρικών φαινομένων, πολύ περισσότερο που το πλέον προβλέψιμο καιρικό φαινόμενο είναι η καταιγίδα.

Αρα το πρόβλημα δε βρίσκεται στην «κλιματική αλλαγή», που η επίκλησή της σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση, θωράκιση και πολλαπλασιασμό των αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών και αντισεισμικών μέτρων, κεντρικά σχεδιασμένων και όχι αποσπασματικών.

Επειδή, όμως αυτά δεν εγγυώνται γρήγορο, σχετικά σταθερό και διαρκές κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι' αυτό και δεν επιλέγονται ως «επένδυση».

Στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις τους είναι πιο συμφέρουσες οι όποιες αποζημιώσεις, παρά η ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση.

--Το «ανίκανο κράτος», η αναφορά στο οποίο από κυβερνητικά στελέχη και τα αστικά ΜΜΕ, προετοιμάζει το έδαφος για την «είσοδο επενδυτών» και σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, φυσικά με το αζημίωτο, δεν είναι καθόλου «ανίκανο» όταν σχεδιάζει και ψηφίζει αντεργατικά μέτρα, χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα ενισχύοντας τα κέρδη, εντείνει την καταστολή, μετατρέπει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο, μπλέκει, με δυό λόγια, το λαό ολοένα και βαθύτερα σε δολοφονικά και επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αποδεικνύεται ανίκανο μόνο όταν είναι να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού.

Την στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες τη βδομάδα, και να βάζει στη φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν κανονικότητα, όπως προσπαθούν να μας επιβάλουν οι κρατικοί μηχανισμοί και διάφοροι παπαγάλοι τους. Για εμάς οι ζωές μας και των οικογενειών μας μετράνε και έχουν ανυπολόγιστη αξία. Τώρα χρειάζεται η θλίψη να παραμεριστεί και η οργή να γίνει αγώνας και οργάνωση για την υπεράσπιση της ζωής μας και τα δικά μας συμφέροντα.

Από την πανδημία ως τις πυρκαγιές, από τα πλημμυρισμένα χωριά και πόλεις ως την αποτροπή των πλειστηριασμών για τα λαϊκά σπίτια, από την πάλη ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, ως την υπεράσπιση κάθε εργαζόμενου, ως το συνειδητό αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο αποδεικνύεται πως ο μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε τώρα σε αυτό το σύστημα.

Αποδεικνύεται πως το μεγάλο, ισχυρό και αποφασιστικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι είναι η ταξική αλληλεγγύη.

Με τη δική μας πάλη μπορεί να κλείσει οριστικά το αισχρό «Πάμε κι όπου βγει», η ένδειξη της σαπίλας ενός συστήματος που σκοτώνει κυριολεκτικά.

Ταυτόχρονα με τη δική μας πάλη θα ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Να δυναμώσει μέσα στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα, με κάθε τρόπο, η αλληλεγγύη σε όσους πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές και την εχθρική πολιτική που μας εξοντώνει. Διεκδικούμε μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους συνάδελφους που κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες πασχίζουν για την ενημέρωση του λαού, με ευθύνη της εργοδοσίας που μας εκμεταλλεύεται στυγνά. Είναι θετικό ότι ο ΕΔΟΕΑΠ φροντίζει για αυτά τα μέτρα, αλλά καλύπτει τα συνειδητά κενά της εργοδοσίας με χρήματα, (ασφαλιστικές εισφορές) των εργαζομένων, σε βάρος άλλων υποχρεώσεων του Ταμείου.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ «σπάμε» τη σιωπή που έχουν επιβάλλει τα αστικά ΜΜΕ στο τεράστιο κύμα έμπρακτης εργατικής αλληλεγγύης που εκδηλώνεται στο λαό και στους εργαζόμενους του πλημμυρισμένου Θεσσαλικού κάμπου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Συντονίζουμε τη δράση μας με όλο το ταξικό εργατικό κίνημα για κλιμάκωση των αγώνων και προετοιμασία απεργιακής απάντησης σε αυτήν την εγκληματική πολιτική.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

 

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

  


Posted on Thursday, September 14, 2023 (Archive on Thursday, September 21, 2023)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.