Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α. ΣΤΙΣ 11-14/4/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α. ΤΗΣ 11ης, 12ης, 13ης και 14ης Απριλίου 2024

 

Αθήνα, 28/03/2024 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, του Α/θμιου και Β/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, των Βοηθητικών Επιτροπών και των αντιπροσώπων μετ’ ισάριθμων αναπληρωματικών για το δέκατο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ. θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024. 

 Οι Αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν με δύο τρόπους: a) δια ζώσης και β) για όσους το επιλέξουν, εξ αποστάσεως- ηλεκτρονική ψηφοφορία, ήτοι αναλυτικά: 

Α. Δια ζώσης από τις 8.00 π.μ μέχρι τις 8.00 μ.μ στα γραφεία της Ε.Π.Η.Ε.Α. -  Βουκουρεστίου 36 - 3ος όροφος.

Β. Για όσους  επιλέξουν την  εξ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία   από τις 8.00 π.μ μέχρι τις 8.00 μ.μ και θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία: 

1.     Τα μέλη που επιθυμούν να ψηφίσουν με  εξ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία- πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024, αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΠΗΕΑ epiea@otenet.gr προκειμένου να διαμορφωθεί ο σχετικός κατάλογος της ψηφιακής κάλπης.

Το κείμενο δήλωσης προτίμησης για ηλεκτρονική ψηφοφορία θα είναι το εξής:

«Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο,  επιθυμώ να ψηφίσω ηλεκτρονικά στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΗΕΑ, μέσω της πλατφόρμας E-VOTING της εταιρείας PRUDENTIAL και το email μου είναι:*……………………………. (*συμπληρώνετε το email σας)». 

2.     Στη συνέχεια, τα μέλη θα λάβουν μήνυμα από το email της ΕΠΗΕΑ, ότι η δήλωση προτίμησης τους για τη συμμετοχή τους, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στις επερχόμενες ΕΚΛΟΓΕΣ της ΕΠΗΕΑ, κατεγράφη επιτυχώς. 

3.     Όσα μέλη δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά, θα έχουν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, μέσω του μοναδικού link ανά χρήστη, που θα τους δοθεί από την εταιρεία, για την είσοδό τους στην ψηφιακή κάλπη. Έτσι, εξασφαλίζεται η ταυτοποίηση και η μοναδικότητα του χρήστη. 

4.     Μία μέρα πριν από την διεξαγωγή των εκλογών, τα μέλη θα λάβουν από την εταιρεία με email το μοναδικό link ανά χρήστη, οδηγίες, και τα τηλέφωνα της τεχνικής ομάδας, ώστε να εισέλθουν στο σύστημα και να ψηφίσουν. 

5.     Μετά την αποστολή της ψήφου τους, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της. 

6.     Θα εμφανίζεται μήνυμα από το σύστημα ότι έχει ψηφίσει το μέλος. 

Αναλυτικά οι αρχαιρεσίες γίνονται για τα παρακάτω όργανα: 

1)    Διοικητικό Συμβούλιο: Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα εκλεγούν έντεκα (11) τακτικά μέλη, από τα οποία τα εννέα (9) ενεργά και δύο (2) συνταξιούχοι.

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν τα τακτικά μέλη.

2)    Εξελεγκτική Επιτροπή: Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Καταστατικού για την Εξελεγκτική Επιτροπή θα εκλεγούν τρία (3) τακτικά μέλη.

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν τα τακτικά μέλη που έχουν συμπληρώσει δέκα (10) χρόνια από τότε που απόκτησαν την ιδιότητα του τακτικού μέλους.

3)    Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Όπως ορίζεται στο άρθρο 20 του Καταστατικού θα εκλεγούν δύο (2) τακτικά μέλη.

Υποψηφιότητα μπορούν να βάλουν τα μέλη που συμπλήρωσαν δέκα (10) χρόνια ως τακτικά και δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

4)    Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Όπως ορίζεται στο άρθρο 20 του Καταστατικού θα εκλεγούν τέσσερα (4) τακτικά μέλη.

Δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα έχουν τα μέλη που έχουν συμπληρώσει δέκα πέντε (15) χρόνια ως τακτικά και δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

5)    Βοηθητική Επιτροπή Αλληλοβοηθητικού Λογαριασμού: Θα εκλεγούν τέσσερα (4) τακτικά μέλη. Δικαίωμα  υποψηφιότητας έχουν τα τακτικά μέλη.

6)    Βοηθητική Οικονομοεπενδυτική Επιτροπή: Θα εκλεγούν τέσσερα (4) τακτικά μέλη. Δικαίωμα  υποψηφιότητας έχουν τα τακτικά μέλη.

7)    Αντιπρόσωποι μετ’ ισαρίθμων αναπληρωματικών για το δέκατο Πανελλαδικό συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.: Για τον αριθμό των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν λαμβάνεται υπόψη το άρθρο 11 παράγραφος 3 του καταστατικού της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ, ήτοι ένας αντιπρόσωπος για κάθε 25 μελών που θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία και σε περίπτωση κλάσματος, εφόσον αυτό υπερβαίνει το μισό του αποτελούντος το μέτρο αριθμού, λογίζεται πλήρης ο αριθμός και εκλέγεται ένας ακόμη αντιπρόσωπος. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν τα τακτικά μέλη της Ένωσης. Κάθε μέλος μπορεί να βάλει έως 110 σταυρούς. 

     Υποβολή υποψηφιοτήτων:

α) Οι υποψηφιότητες για τα διάφορα όργανα της Ένωσης, θα πρέπει να υποβληθούν εγγράφως στην Γραμματεία της Ένωσης όπως ορίζει η διάταξη της παραγρ. 2α του άρθρου 28 του Καταστατικού. 

Ως τελευταία ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων ορίζεται η Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, ώρα 15.00.

 

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ 

 

ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

 

ΜΠΟΥΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

ΣΚΕΜΠΕΤΖΗΣ ΤΡΥΦΩΝ 


Posted on Thursday, March 28, 2024 (Archive on Thursday, April 4, 2024)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.