Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
Η ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 Αθήνα 30 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καλεί τους Διοικητικούς Υπαλλήλους που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης.
Η μέρα αυτή αποτελεί σύμβολο αγώνα και θυσίας των εργαζομένων κι εκφράζει τις αδιαπραγμάτευτες αρχές για το δικαίωμα στην εργασία, στην δημοκρατία και στην ελεύθερη ενημέρωση.
Η Πρωτομαγιά, εκτός από ημέρα μνήμης, με την οποία αποτίεται φόρος τιμής σε όλους τους πρωτοπόρους που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων,
εφέτος γίνεται κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Κάτω από την απειλή της φτώχειας και της ανεργίας, η οποία πλέον έχει πάρει και στη χώρα μας δραματικές διαστάσεις, της καταστολής, της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων –εργασιακών και δημοκρατικών– για όλους τους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους υπονομεύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου και με το πρόσχημα της κρίσης επιχειρούν να ακυρώσουν θεσμοθετημένες κατακτήσεις, που απαίτησαν μακροχρόνιους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, συντελείται μια χωρίς προηγούμενο σαρωτική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. οι εργοδότες και στον κλάδο μας, ετοιμάζονται για πάγωμα των αυξήσεων, για μαζικές απολύσεις και για παραβίαση των συλλογικών μας συμβάσεων.
 
Σε αυτήν την επίθεση απαντάμε :
Καμία θυσία από τους εργαζόμενους, πληρώσαμε τα κέρδη τους δεν θα πληρώσουμε και την ανικανότητά τους.
Την κρίση να την πληρώσει η ολιγαρχία.

Posted on Friday, April 30, 2010 (Archive on Friday, May 7, 2010)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.