Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

 

Αθήνα 16 Δεκεμβρίου 2010
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε. την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010:
  • Ζητώντας την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Απαιτώντας την προστασία των θέσεων εργασίας και την άμεση παύση των μαζικών απολύσεων.
  • Απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων.
Συνάδελφοι,
Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τη λήξη της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και παρά τις επίμονες προσπάθειες των σωματείων για την υπογραφή νέας, οι εργοδότες με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή της.
Είναι πλέον φανερό ότι οι εργοδότες, αποφάσισαν να κηρύξουν τον πόλεμο στους εργαζόμενους, καταργώντας τα εργασιακά δικαιώματα και όλες τις μέχρι τώρα κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως περιγράφονται στις μέχρι σήμερα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Σε αυτές τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κηρύξαμε 48ωρη απεργία και θα κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μέχρι την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σε αυτό τον δίκαιο αγώνα, οι Διοικητικοί Υπάλληλοι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, Συντάκτες και Τεχνικούς.
Καλούμε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους να αντιταχθούν στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται τα κατεκτημένα με αίμα δικαιώματά μας, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν.
Καλούμε, δε, όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις να τηρήσουν τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από τις υπογεγραμμένες Σ.Σ.Ε. και να προσέλθουν για την υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε.
Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους, για τις συνέπειες που θα έχουν οι κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Thursday, December 16, 2010 (Archive on Thursday, December 23, 2010)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.