Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΕΠΗΕΑ. ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 1 Μαρτίου 2011
Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, καταγγέλλοντας την συνεχιζόμενη άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει αιτήματα του κλάδου και να υπογραφούν Σ.Σ.Ε. που να εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς όρους αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. δυναμιτίζοντας έτσι εργασιακό κλίμα δημιουργώντας με αποκλειστική της ευθύνη, αδιέξοδες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Επιδιώκουμε συνεννόηση και διάλογο με ρεαλιστικές προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη μας τους νέους όρους και συνθήκες, που διαμορφώθηκαν στον τομέα της ενημέρωσης και γενικότερα οι οποίες επιβάλλουν μια ριζική αναδιάρθρωση του εργασιακού περιβάλλοντος, ώστε να καταδεικνύεται η καθοριστική συμβολή όλων των εργαζομένων στο κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης και να αναγνωρίζεται ως αποφασιστικός παράγοντας της όλης παραγωγικής διαδικασίας.
Το γεγονός ότι επί σειρά ετών οι αυξήσεις των πραγματικών μισθών υστερούσαν των αυξήσεων της παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα τη μείωση του πραγματικού κόστους εργασίας και την επί σειρά ετών αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων της ενημέρωσης, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την εργοδοσία, όταν επιμένει στις μειώσεις των μισθών μας.
Η ακρίβεια κυρίως των αγαθών πρώτης ανάγκης, μείωσαν την αγαραστική δύναμη των μισθών μας, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, οδηγώντας ειδικά τους χαμηλόμισθους συναδέλφους μας, στα όρια της φτώχειας.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο είδος, ούτε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της οικονομικής κρίσης, για την οποία οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Wednesday, March 2, 2011 (Archive on Wednesday, March 9, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.