Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση της Ε.Π.Η.Ε.Α. σε απάντηση δημοσιευμάτων που σκόπιμα και τεχνηέντως διακινούνται από μειοψηφίες, οι οποίες προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να τρώσουν το γόητρο της Ένωσής μας και να αμαυρώσουν τη διαφάνεια των εκλογών, ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 1β του καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των τεσσάρων Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΘ), διενεργούνται από κάθε μία Ένωση χωριστά, η δε εφορευτική επιτροπή αποτελείται από τα εκλεγμένα μέλη της Ένωσης, πλαισιωμένα από δικαστικούς αντιπροσώπους οι οποίοι διορίζονται –κατόπιν αιτήσεως εκάστης Ένωσης- από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η Διοίκηση της Ε.Π.Η.Ε.Α. αντιμετωπίζοντας με την πρέπουσα σοβαρότητα και συνέπεια τις εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. αιτήθηκε εγκαίρως την 4η Μαΐου 2011, τον διορισμό από το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαστικού αντιπροσώπου, προκειμένου αυτός να συμμετάσχει –μαζί με τα εκλεγμένα μέλη μας, Νικήτα Νικητόπουλο, Αικατερίνη Γουρζή, Απόστολο Αμπατζίδη και Εμμανουήλ Ραμπούση- στην εφορευτική επιτροπή.
Στις 6 Μαΐου 2011, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Ευτύχιος Νικόπουλος, απαντώντας εγγράφως στο προαναφερθέν αίτημά μας, μας γνωρίζει ότι σύμφωνα με τα άρθρα 1 παρ.1 και 11 του Ν.1264/82, δικαστικοί αντιπρόσωποι ορίζονται μόνο για τη διεξαγωγή εκλογών για Δ.Σ., Εξελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία και ΕΚΑ, ενώ για την εκλογή Εκπροσώπων των εργαζομένων του Σωματείου μας στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δεν απαιτείται παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Μετά λοιπόν την άρνηση του Πρωτοδικείου Αθηνών να διορίσει δικαστικό αντιπρόσωπο, το μόνο θεσμοθετημένο και έγκυρο όργανο για την διεξαγωγή των εκλογών είναι η εκλεγμένη από τα μέλη μας εφορευτική επιτροπή, κανείς δε άλλος πλην των τεσσάρων προαναφερθέντων εκλεγμένων συναδέλφων μας, δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν.
Η προσπάθεια δε μειοψηφιών να αμφισβητήσουν το κύρος της και να αφήσουν υπονοούμενα για τη διαφάνεια των εκλογών και τη νομιμότητα των εκπροσώπων που αυτές (οι εκλογές) θα αναδείξουν, ζητώντας απροκάλυπτα την επιτήρηση της εφορευτικής επιτροπής από πρόσωπα ξένα προς θεσμούς, νόμους και καταστατικές διατάξεις, όχι μόνο προσβάλει την Ένωσή μας και τα μέλη μας, αλλά ενδεχομένως να αποτελεί συκοφαντική ενέργεια και μάλιστα δια του τύπου.
Η εφορευτική επιτροπή εποπτεύεται από τους αντιπροσώπους των παρατάξεων και των υποψηφίων, που παρευρίσκονται στους χώρους διεξαγωγής των εκλογών και έχουν κάθε δικαίωμα να καταθέσουν ενστάσεις, ακόμη και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αν διαπιστώσουν την οποιαδήποτε παρατυπία ή και παρανομία της εν λόγω επιτροπής, σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΠΙΠΠΑΣ

Posted on Thursday, May 26, 2011 (Archive on Thursday, June 2, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.