Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΠΟΕΠΤΥΜ & ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ METRO

 

Αθήνα, 20Σεπτεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της εφημερίδας Metro (ιδιοκτησίας του μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου Μαρινάκη) που με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την διάλυση εργασιακών τμημάτων της εφημερίδας, απολύει επιλεκτικά εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, κρατώντας ταυτόχρονα την εφημερίδα και το siteMetrogreece σε προσχηματική αναστολή λειτουργίας.
 
Στην τελευταία φουρνιά των απολυμένων παράνομα και καταχρηστικά, περιλαμβάνεται και ο εκλεγμένος συνάδελφος Κουτσοβίλης Στράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του Κλάδου (ΠΟΕΠΤΥΜ).
 
Ταυτόχρονα παραμένουν, όμηροι στην ουσία στις διαθέσεις της εργοδοσίας, μικρός αριθμός συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζονται να περάσουν στη διάθεση κυοφορούμενων νέων δορυφορικών εταιρικών σχημάτων, που θα λειτουργούν, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.
 
Ας σημειωθεί για την ιστορία ότι, όταν ο όμιλος του μεγαλοεφοπλιστή ανέλαβε την έκδοση, τον Ιούλιο του 2010, είχε υποσχεθεί προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη και άλλα μεγαλόστομα.
 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με κάθε μέσο θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Κλάδου για την αποτροπή της κυκλοφορίας της Metro ή οποιουδήποτε άλλου Μέσου που θα στηρίζεται σε ενοικιαζόμενους ή εργαζόμενους με κάθε είδους ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, διαδηλώνοντας για άλλη μία φορά την αντίθεσή μας στους αντεργατικούς νόμους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.
 
Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους του Κλάδου μας, μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων, να βάλουν εμπόδια και να αποκρούσουν με την επαγρύπνηση και την πάλη τους μαζί με τα σωματεία, την αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τα συμφέροντα της ξένης και ντόπιας εργοδοσίας. Να αποτρέψουν αυτήν την πολιτική και να συντελέσουν στη διαμόρφωση των συνθηκών, που θα οδηγούν σε ένα δρόμο ανάπτυξης σε όφελος των εργαζομένων.
 
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Posted on Wednesday, September 21, 2011 (Archive on Wednesday, September 28, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.