Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΗΓΑΣΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΦΕ, αντιμέτωπα με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας και άλλες απολύσεις συναδέλφων αυτό το μήνα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες, που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας και την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ραδιοφώνου, τεχνικών τύπου, λιθογράφων, συντακτών περιοδικών τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό «S ΕΝΤRΑ FM», στα περιοδικά έντυπα (Car & Driver, Elle, Astra & Orama, Harmonia, Chronos oro, Sporty, W, Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.) και στις ιστοσελίδες από τις 14.00 έως τις 16.00 την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011.

Η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ» βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές έχει μειώσει τους μισθούς καταπατώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αναγκάζοντάς τους συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Οι μειώσεις, όμως, των μισθών δεν είναι αρκετές για την απληστία των ιδιοκτητών και έτσι ζητούν νέες μειώσεις προκαλώντας νέο φαύλο κύκλο. Παράλληλα, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις της προχωρά σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δημιουργώντας κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα δυναμιτίζει τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της ενημέρωσης και την ανατροπή δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Posted on Monday, November 21, 2011 (Archive on Monday, November 28, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.