Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

 

21 Δεκεμβρίου 2011
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM», καθώς και στις ιστοσελίδες ιδιοκτησίας του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την αντεργατική παράνομη και καταχρηστική προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την απειλή της απόλυσης ζητεί από όλους τους εργαζόμενους μια περαιτέρω μείωση κατά 10% των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή ο κ. Φώτης Μπόμπολας ως Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ υποτίθεται ότι «διαπραγματεύεται» τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ η ΕΤΕΡ βρίσκεται ήδη στον ΟΜΕΔ για τον ίδιο λόγο.
Είναι φανερό ότι από την πλευρά της εργοδοσίας δεν υπάρχει καμία διάθεση υπογραφής ΣΣΕ, αντίθετα εκείνο που επιχειρείται είναι η μετακύλιση στις πλάτες των εργαζομένων του κόστους των επιχειρηματικών επιλογών της.
Η αντοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ζητούν επιτακτικά:
·Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
·Να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών που εργάζονται στις επιχειρήσεις του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».
·Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
·Να σταματήσουν κάθε ενέργεια και απειλή που δημιουργεί κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας στους εργαζομένους και ταυτόχρονα δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.
Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα. Ενωμένοι όλοι μαζί ζητάμε καμία μείωση των αποδοχών μας και καμία απόλυση.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα συγκαλέσουν συνέλευση όλων των εργαζομένων για να καθορίσουν τη μορφή και το είδος των απεργιακών κινητοποιήσεων.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Posted on Wednesday, December 21, 2011 (Archive on Wednesday, December 28, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.