Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

 Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

 

Ευρεία συνάντηση συντονισμού κοινής δράσης και ενεργειών με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και τη συμμετοχή των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων του Κλάδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου της Ενώσεως Δ. Τρίμη.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, η Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοϊτσίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς και ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Γ. Τζάγιας, ήταν το μείζον θέμα του κουρέματος των αποθεματικών των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, που αφορά τον σκληρά δοκιμαζόμενο κλάδο των ΜΜΕ.

Μετά από ουσιαστική συζήτηση, αλλά και την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων από την πλευρά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, αποφασίστηκε κοινό πλαίσιο δράσης και συγκεκριμένες ενέργειες για τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του Κλάδου των ΜΜΕ στον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας για τη σωτηρία, έστω την ύστατη ώρα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, που ανήκει στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα:

  • Ζητείται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
  • Δυναμική και νομικά ισχυρή αντιμετώπιση του θέματος με κατάθεση εξωδίκων, αγωγών και μηνύσεων προς κάθε υπεύθυνο για την αυθαίρετη και μεθοδευμένη διαχείριση των αποθεματικών μας, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Κοινή συνάντηση με τον δημοσιογράφο και υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή και όλους τους δημοσιογράφους- βουλευτές.
  • Δέσμευση όλων των μελών των επαγγελματικών Ενώσεων που συμμετέχουν στις Διοικήσεις των ασφαλιστικών μας Ταμείων ότι δεν θα ψηφίσουν το κούρεμα των αποθεματικών μας, ακόμη και αν ο ν.4046, άρθρο 3, παρ.8 τους απαλλάσσει από τις ποινικές, αστικές και διοικητικές τους ευθύνες.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης καλούμε όλες τις συνεργαζόμενες Ενώσεις σε εγρήγορση για την απόκρουση των μέτρων του μνημονίου, που κατεδαφίζουν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επί πολλές δεκαετίες με θυσίες, καταβάλλοντας εισφορές και χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό δημιούργησαν εύρωστα ταμεία με αποθεματικά, τα οποία αφού αυθαίρετα υφαρπάστηκαν, σήμερα καταληστεύονται.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Posted on Thursday, February 23, 2012 (Archive on Thursday, March 1, 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.