Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η πανελλαδική στάση εργασίας που είχε κηρύξει σήμερα (12–4 μ.μ.) η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου.
Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων ή ειδησεογραφικές-ενημερωτικές εκπομπές από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ενώ οι συνάδελφοι των εφημερίδων και των περιοδικών απείχαν από την εργασία τους.
Τη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, χαρακτήριζε ο αγωνιστικός παλμός και η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων από όλο τον κλάδο.
Προς τους συγκεντρωμένους μίλησε, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος, ο οποίος εξήρε την ενότητα των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και τόνισε τη δεδηλωμένη απόφασή τους να υπερασπιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και παράλληλα να αγωνιστούν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια της ιδιοκτησίας στα Μέσα Ενημέρωσης και την ουσιαστική, πλουραλιστική και έντιμη Ενημέρωση των πολιτών.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Γιάννης Πλαχούρης, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους απεργούς και ανακοίνωσε μηνύματα συμπαράστασης της Ενώσεως Συντακτών Κύπρου, της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και πολλών άλλων φορέων.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμού, καθώς και τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ.
Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον Υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο από την αντιπροσωπεία των Προέδρων των συνεργαζομένων Ενώσεων. Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι, εντός των προσεχών ημερών, θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Προέδρων των συνεργαζομένων Ενώσεων, όλα τα θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Τύπου όπου επέδωσαν το ψήφισμα τους στον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο και στην Γεν. Γραμματέα Επικοινωνίας κυρία Μαργαρίτα Παπαδά, λόγω απουσίας του Υπουργού Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος όρισε συνάντηση στις επόμενες ημέρες για να εξεταστούν σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή όλα τα προβλήματα αρμοδιότητάς του.
Το ίδιο ψήφισμα επιδίδεται στην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα και στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Ιωάννη Λασκαρίδη.
Η μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση των συναδέλφων όλου του κλάδου αποτελεί εγγύηση για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 


Posted on Wednesday, October 12, 2005 (Archive on Wednesday, October 19, 2005)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share