ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2015

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισες,

     Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά την εφαρμογή της τραπεζικής αργίας και τον έλεγχο κεφαλαίων που επιβλήθηκε στη χώρα , τα χρηματικά διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ δεν επαρκούσαν για να καλύψουν μισθούς και συντάξεις του τρέχοντος μηνός Αυγούστου.

   Με σοβαρότητα ,διαφάνεια και υπευθυνότητα και μεταφέροντας την αγωνία μου, ως ταμίας του ΕΔΟΕΑΠ, σας πληροφορώ, ότι έχω εισηγηθεί  κατ ΄ επανάληψη  τόσο  σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. όσο και  στην τελευταία της Τετάρτης  22/7/2015, την ρευστοποίηση κερδοφόρων αμοιβαίων και μετοχών της Ευρωζώνης μικρής αξίας περίπου 2,5 εκ. Ευρώ.

     Δυστυχώς η εισήγηση  μειοψήφησε και δεν κατέστη δυνατό να λυθεί άμεσα το πρόβλημα ρευστότητας του Ταμείου μας.

     Ο πρόεδρος Ευάγγελος Τάτσης, ο  Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Νεστορίδης, ο υπογράφων την επιστολή   και ο Αναπληρωτής Ταμίας Σίμος Καταιφτσής  υπερψηφίσαμε την εισήγηση.

      Ο  γενικός γραμματέας Νίκος Καρούτζος και η σύμβουλος ΄Αντζυ Σταθάτου θα υπερψήφιζαν μόνο αν η απόφαση ήταν ομόφωνη και έτσι τελικά ψήφισαν αρνητικά. Oι   σύμβουλοι Γιάννης Αγγέλης, Πόπη  Χριστοδουλίδου και Κώστας Ντελέζος  με επαμφοτερίζουσες προσεγγίσεις δήλωσαν αποχή και λευκό.

     Το Διοικητικό συμβούλιο έχει ζητήσει για τις αρχές Αυγούστου:

1.      Προκαταβολή αγγελιοσήμου του μηνός Ιουλίου από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

2.      Χρηματική διευκόλυνση από τις Ενώσεις ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΣΗΕΜΘ - ΕΠΗΕΘ ύψους 2,9 εκ Ευρώ.

3.      Σύγκλιση έκτακτου Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ στις 28/7/2015 με μοναδικό θέμα τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Οργανισμού.

Χαιρετίζουμε την  ομόφωνη απόφαση της ΕΠΗΕΑ για χρηματική διευκόλυνση ύψους 500.000 ευρώ προς τον ΕΔΟΕΑΠ,  όπου αναζητείται η νομική φόρμουλα της σχετικής εκταμίευσης.  Αναμένουμε την απόφαση της ΕΣΗΕΑ και των  άλλων ενώσεων.

Σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο εργάζεται για την άμεση λύση του προβλήματος και την καταβολή των μισθών και συντάξεων. Θεωρώ πως τα «ασημικά» του ταμείου μας, όπως τα αποκαλούν διάφοροι κύκλοι του κλάδου μας και δη τα κερδοφόρα, είναι ακριβώς για αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε. Παιγνίδια μικροπαραταξιακά εις βάρος των συνταξιούχων του ΕΔΟΕΑΠ στην παρούσα χρονική στιγμή δεν επιτρέπονται.

 

Ευχαριστώ

Τάσος Παπαϊωάννου

Ταμίας ΕΔΟΕΑΠ


Posted on Tuesday, July 28, 2015 (Archive on Tuesday, August 4, 2015)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return