ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ ενόψει της σημερινής ψήφισης απ’ την Βουλή της τροπολογίας για τις άδειες των καναλιών διευκρινίζει ότι:

-          Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο προσκρούει στην σπουδή της να προχωρήσει στην χορήγηση αδειών με διαδικασία της οποίας η συνταγματικότητα ελέγχεται. Η παράκαμψη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, το οποίο μένει ασυγκρότητο με ευθύνη των εκπροσώπων στην Βουλή του παλαιού πολιτικού κατεστημένου και ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών απ’ την Βουλή σε τέσσερα είναι μερικά απ’ τα σημεία της διαδικασίας που είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν τον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ.  Έτσι η πρόθεση της Κυβέρνησης να  ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών κινδυνεύει να καταστεί ατελέσφορη παρατείνοντας με αυτόν τον τρόπο το υφιστάμενο αμαρτωλό καθεστώς που πλήττει πρώτα και κύρια το ίδιο το αγαθό της αντικειμενικής ενημέρωσης του πολίτη.

-          Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης η θέσπιση κανόνων διαφάνειας στην λειτουργία των ΜΜΕ με τρόπο που οριστικά και αμετάκλητα θα τερματίζει το σημερινό καθεστώς ασυδοσίας.

-          Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα υφιστάμενα ΜΜΕ και η πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων είναι για μας αδιαπραγμάτευτη θέση την οποία πρέπει να λάβει υπόψη της η Κυβέρνηση κατά την αδειοδότηση των καναλιών.

-           Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ανάμεσα στις ΕΝΩΣΕΙΣ και την ΕΙΤΗΣΣΕ είναι αναγκαία όσο ποτέ προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις που σήμερα έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα απ’ τον εξαναγκασμό των εργαζομένων σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων που τις περισσότερες φορές τίθεται υπό την μορφή εκβιαστικού τελεσιγράφου. Η ΕΙΤΗΣΣΕ οφείλει άμεσα να ανταποκριθεί στο αίτημα της ΕΠΗΕΑ για υπογραφή Σ.Σ.Ε, αν θέλει αξιόπιστα να επικαλείται τον κίνδυνο της απώλειας θέσεων εργασίας στην τηλεόραση εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών. 

Τέλος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς είναι ανοιχτά σημαντικά θέματα (εργασιακά, ασφαλιστικό, αγγελιόσημο), καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΗΞΑΝ Η ΕΠΗΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

  


Posted on Thursday, February 11, 2016 (Archive on Thursday, February 18, 2016)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return