48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2016

 

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ  (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου  από την κυβέρνηση,  αποφάσισε τη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ όλης της χώρας στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Θα απεργήσουμε από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και  στα δημοσιογραφικά ασφαλιστικά ταμεία και ενώσεις, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, είναι για μας αδιαπραγμάτευτα.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει το απαράδεκτο ασφαλιστικό σχέδιο, με το οποίο οδηγείται σε πλήρη αποδόμηση το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων - που πρέπει να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες - και την ανατροπή όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών.    

 Η ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν την απεργία, με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ 


Posted on Thursday, May 5, 2016 (Archive on Thursday, May 12, 2016)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return