ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΟΕΑΠ: ΕΩΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η δήλωση για τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία των εκλογών του ΕΔΟΕΑΠ, με ηλεκτρονικό τρόπο, εκπνέει την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, όπως φαίνεται από την επισυναπτόμενη ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ:

Έως 18 Οκτωβρίου η δυνατότητα επιλογής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Αναλυτικές οδηγίες

 

Οι εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, που θα πραγματοποιηθούν από τις 19/11 έως τις 24/11/2021, θα γίνουν με τρεις διακριτούς τρόπους: Διά ζώσης, ηλεκτρονικά και με επιστολική ψήφο. Όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική ή την επιστολική ψήφο δεν θα μπορούν να ψηφίσουν διά ζώσης.

Δυνατότητα να επιλέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, αρκεί να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Ηλεκτρονικά θα πρέπει να ψηφίσουν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19 και δεν διαθέτουν ισχύον πιστοποιητικό νόσησης. Ωστόσο οι προαναφερόμενοι δύνανται να ψηφίσουν διά ζώσης  αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (PCR έως και προ 72 ωρών της προσέλευσής τους ή rapid έως προ 48 ωρών).

Είναι προφανές ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία διευκολύνει τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ που κατοικούν στην περιφέρεια ή στο εξωτερικό και δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξάγεται η διά ζώσης ψηφοφορία.

Η δήλωση προτίμησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πρέπει να γίνει εγκαίρως, ώστε εκείνοι που θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά να εξαιρεθούν από τη διά ζώσης ψηφοφορία και να καταρτιστεί το τμήμα εκείνο του εκλογικού καταλόγου που θα περιλαμβάνει μόνον αυτούς που θα ψηφίσουν με φυσική παρουσία.

Έτσι, όλοι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά καλούνται να το δηλώσουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, έως την ερχόμενη Δευτέρα 18/10/2021.

Η διαδικασία είναι απλή. Αρκεί να γνωρίζει ο ασφαλισμένος τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του για την ταυτοποίηση. Μόλις μπει στην πλατφόρμα, δηλώνει και επιβεβαιώνει (ή διορθώνει αν είναι εσφαλμένο) το email του και επιλέγει την υποβολή του αιτήματος. Την ημερομηνία της έναρξης της ψηφοφορίας (19/11) θα λάβει στο email του ένα μοναδικό σύνδεσμο που θα τον οδηγήσει στην ψηφιακή κάλπη.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, της οποίας το αδιάβλητο διασφαλίζεται με μεθόδους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ που έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία του Δημοσίου ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Έρευνας και Τεχνολογίας), το οποίο έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς δεκάδες ψηφοφορίες με ψηφιακή κάλπη.

Όσοι επιθυμείτε ηλεκτρονική ψήφο μην αμελήσετε να το δηλώσετε έως τη Δευτέρα 18/10».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μάρκος Γκανάς                                      Δημήτριος Πίππας 

  


Posted on Friday, October 15, 2021 (Archive on Friday, October 22, 2021)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return