ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

 Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2006

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι,
Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας συνολικής υπονόμευσης των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων από κυβέρνηση και εργοδότες. Κλείνουν επιχειρήσεις, πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, ακυρώνονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καταπατούνται σε όλο και μεγαλύτερη έκταση οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με προφανείς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής διαβίωσης.
Υπεύθυνη είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας, η οποία ενισχύει τα κέρδη των επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού, οδηγεί με την απαξίωση της ενημέρωσης σε κοινωνική απάθεια, βαθαίνοντας έτσι τις ανισότητες, πλήττοντας εν τέλει την ίδια την ουσία της Δημοκρατίας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Δύναμη των εργαζομένων είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η κοινή δράση όλων, σε όλους τους χώρους.
Για τους λόγους αυτούς, συντονιζόμαστε με τις ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την χώρα, που κλιμακώνονται και ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, και στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που κήρυξαν για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Η ΕΠΗΕΑ θα συνεχίσει με ενωτικό πνεύμα την αγωνιστική της πορεία για τη διεκδίκηση των εργασιακών κεκτημένων, με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, ώστε να ανατραπεί η καταπάτησή τους και οι συνέπειες αυτής.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΠΑΣ

Posted on Wednesday, December 13, 2006 (Archive on Wednesday, December 20, 2006)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return