ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2007
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, σε συνεδρίασή της – συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων και προεδρεύει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος - συζήτησε πρόσφατα φαινόμενα στον χώρο των ΜΜΕ που αφορούν περιπτώσεις καταστρατήγησης των ΣΣΕ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ. Διαπίστωσε ότι τα φαινόμενα αυτά, που επιδεινώνονται καθημερινά και επαναλαμβάνονται διευρυμένα από ολοένα μεγαλύτερο κύκλο του εκδοτικού κεφαλαίου αποδεικνύουν στην πραγματικότητα μια προσπάθεια που στοχεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
H Συντονιστική Επιτροπή συζήτησε ειδικότερα το θέμα του Planet, μετά την αρνητική στάση των εκπροσώπων του ΔΣ στην τελευταία συνάντηση, όπου δεν αναγνωρίστηκε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στο ρ/σ στην πλήρη διεκδίκηση των αιτημάτων του (επίσχεση εργασίας). Εν όψει της επόμενης συνάντησης σήμερα Δευτέρα 22/10/2007 και εν όψει της επικείμενης συζήτηση για το θέμα του Planet στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο οι Ενώσεις ομόφωνα αποφάσισαν η παρέμβασή τους να είναι ανάλογη της σημερινής εξέλιξης των συζητήσεων. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:
Τα περιστατικά υποκατάστασης της εργασίας συγκεκριμένου κλάδου (τεχνικοί τηλεόρασης ) στον SKY και στην Πάτρα όπου οι εργοδοσίες εκμεταλλεύονται την ανεργία και ενθαρρύνουν απόπειρες με στόχο να δημιουργήσουν εργαζόμενους νέας τάξης «που τα κάνουν όλα» (συντάκτες, εικονολήπτες, μοντέρ, ηχολήπτες, Τεχνικοί Ραδιοζεύξεων κτλ)
Τις απολύσεις συναδέλφων μας σε διάφορες επιχειρήσεις (Espresso, Star channel, ΕΡΤ, City press, Alpha 98,9 Alter, Ελεύθερος, Εν Λευκώ, Ελ. Τύπος, Goal news, Χρηματιστήριο, Αθήνα 9,84, Forthnet, Μακεδονία).
Την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε Αθλητική Ηχώ, Sport Time, Η Xώρα και Score Live.
Οι Ενώσεις αποφάσισαν ομόφωνα την δυναμική διεκδίκηση όπου και όποτε χρειαστεί με κινητοποιήσεις που θα συμφωνηθούν πλέον από τις άμεσα ενδιαφερόμενες Ενώσεις.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Posted on Tuesday, October 23, 2007 (Archive on Tuesday, October 30, 2007)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return