24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19/12/07 & 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 20/12/07 ΣΤΑ ΜΜΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2007
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση, κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ώρης απεργία διαμαρτυρίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2007.
 
Επίσης, αποφάσισε 3ωρη στάσης εργασίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., όλων των διοικητικών υπαλλήλων πού εργάζονται στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στο ΑΠΕ, στις Ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η Ε.Π.Η.Ε.Α. διακηρύσσει σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αγωνιστική διάθεση του κλάδου απέναντι στην επιδρομή σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας με απώτερο στόχο την εξόντωση των εργαζομένων και την υποταγή της ενημέρωσης.
Καταγγέλλουμε την αντιασφαλιστική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, υφαρπάζει αποθεματικά με το πρόσχημα ομαδοποιήσεων-ενοποιήσεων, ισοπεδώνει κατακτήσεις, ανατρέπει δικαιώματα, μειώνει συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας και επιδίδεται σε μια πρωτοφανή επέλαση σε βάρος των κεκτημένων των ασφαλισμένων εργαζομένων και συνταξιούχων.
 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
·Τον τρόπο που επιχειρείται η ασφαλιστική ενοποίηση
·Την καταλήστευση των πόρων των ταμείων μας από την ίδρυσή τους, με τις άτοκες καταθέσεις, με τις χαριστικές ρυθμίσεις και με την ανοχή της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
·Την θρασύτητα με την οποία ζητείται να καλυφθεί το προϊόν αυτής της ληστείας με επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, τις μειώσεις συντάξεων και την υποβάθμιση παροχών.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
·Για ένα Ενιαίο Ταμείο, όλων των Εργαζομένων στην Ενημέρωση και για τη δημιουργία Συνδικάτου Τύπου, που θα εξασφαλίζει την ενότητα του κλάδου, για να μπορούμε να αντισταθούμε στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά.
·Για την αποτροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού
·Για την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων μας που απασχολούνται στις νέες μορφές ενημέρωσης που προκύπτουν από τις τεχνολογικές εξελίξεις
·Για την καταβολή των οφειλομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία. Την σταδιακή επιστροφή των πόρων μας.
·Για την άμεση αύξηση των συντάξεων, ώστε να αναπληρωθούν οι τεράστιες απώλειες της τελευταίας 10ετίας. Την εφαρμογή των ΣΣΕ
·Για να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής, για όλους τους ασφαλισμένους.
·Για την κατάργηση της αμοιβής με ΔΠΥ των εργαζομένων που παρέχουν εξαρτημένη εργασία
·Για την πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας αορίστου χρόνου για κάθε εργαζόμενο
·Για ουσιαστικές αυξήσεις των συντάξεων, που θα καλύψουν τις μέχρι σήμερα απώλειες του εισοδήματος των συνταξιούχων.
·Για την αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου της επιδοτούμενης ανεργίας, της ασθένειας, της λοχείας και της στρατιωτικής θητείας.
·Για την κατάργηση των δυσμενών διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης
Η Ε.Π.Η.Ε.Α. καλεί επίσης όλες τις Ενώσεις να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης των όποιων κυβερνητικών και εργοδοτικών προθέσεων, ώστε να δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Καλούμε τους όλους συναδέλφους μας (συντάκτες, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς) που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις σε ένα αγώνα μέχρι την τελική του δικαίωση.
 
 
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Monday, December 17, 2007 (Archive on Monday, December 24, 2007)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return