ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2008

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ στη σημερινή της συνάντηση ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Κατατέθηκαν προτάσεις και θέσεις με στόχο να διασφαλίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων και να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις συνθήκες εργασίας και την ποιότητα ζωής.

Η Συντονιστική Επιτροπή επαναλαμβάνει, επίσης, την πάγια θέση της ότι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ συμπορεύονται με τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.

Είμαστε αντίθετοι στις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται για νέο Ταμείο Επιστημόνων, με ασφαλισμένους μισθωτούς και ετεροεπαγγελματίες, με στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών και την υποβάθμιση των συνθηκών ασφάλισης για να ενισχύσουν έμμεσα την ιδιωτική ασφάλιση.

Διεκδικούμε:

Ένα Ενιαίο Ταμείο για όλους τους εργαζομένους στο χώρο των ΜΜΕ (συντάκτες – Υπάλληλοι – Τεχνικοί Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου – portals κ.λ.π.) με απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • Διατήρηση και αναβάθμιση των προσφερόμενων παροχών και υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρχει εξίσωση στο καλύτερο-ανώτερο επίπεδο.
  • Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες το όποιο επιπλέον κόστος.

Τέλος, καλούμε όλες τις Ενώσεις να συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν εξαγγείλει ήδη τα Συνδικάτα για τις 13 Φεβρουαρίου 2008.

Η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής θα συνεχιστεί στις αμέσως επόμενες ημέρες, όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο και η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από τη Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

Γιάννης Πλαχούρης: 6977-260979

Μάρκος Γκανάς: 6944-686270

 


Posted on Thursday, January 31, 2008 (Archive on Thursday, February 7, 2008)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return