Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 8 Μαΐου 2008
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με αφορμή την αδικαιολόγητη απόλυση τεχνικού συναδέλφου μας αλλά και άλλων απολύσεων δημοσιογράφων που προηγήθηκαν στον ΑΝΤ1 στο πρόσφατο παρελθόν, καταδικάζει και καταγγέλλει την Διοίκηση της επιχείρησης.
Επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που συστηματικά καταστρατηγούνται εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπου το συνδικαλιστικό κίνημα αντιπαρατάσσεται σε πολιτικές και νοοτροπίες επαναφοράς συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα, με την ακρίβεια, την ανεργία και την απόπειρα σπίλωσης του ρόλου και της προσφοράς των ανθρώπων της Ενημέρωσης, με στόχο την ελεύθερη έκφραση και την αξιοπιστία της είδησης, την ίδια στιγμή αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα εργοδοτών που καταστρατηγούν τις ΣΣΕ και μεταβάλλουν βλαπτικά τις συνθήκες, το περιβάλλον και την ποιότητα της εργασίας μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την Διοίκηση του ραδιοσταθμού του ΑΝΤ1 να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου τεχνικού. Συμπαρίσταται τόσο στην απεργία που κήρυξαν για το ίδιο θέμα η ΕΤΕΡ η ΕΠΗΕΑ όσο και στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 9 Μάιου (6:00 π.μ η ώρα) έως τις 6 η ώρα π.μ. το Σάββατο 10 Μαΐου 2008 και στέλνει ένα απόλυτα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα για την ενότητα των Ενώσεων και την αγωνιστική τους διάθεση σε ζητήματα σχετικά με την προστασία των κατακτήσεων και την πραγμάτωση των διεκδικήσεών τους.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Posted on Thursday, May 8, 2008 (Archive on Thursday, May 15, 2008)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return