Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΠΗΕΑ: O ΕΔΟΕΑΠ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Ο ΕΔΟΕΑΠ:  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αθήνα 26 Μαρτίου 2015

 

            Η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες της σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, επισημαίνοντας ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον Ασφαλιστικό Οργανισμό μας και ενώ έχουν περάσει δύο εβδομάδες απ' τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ που θα διοικήσει τον οργανισμό την επόμενη διετία, στην ΕΣΗΕΑ, τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου -από κοινού με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της στον ΕΔΟΕΑΠ- παίζουν με το μέλλον του Ταμείου μας.

           Οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, αντί να ασκούνται σε κυνήγι μαγισσών (πραξικόπημα της ΕΠΗΕΑ η πρόσκληση του Ευάγγελου Τάτση για την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και άλλα φληναφήματα και πομφόλυγες), θα πρέπει με υπευθυνότητα να απαντήσουν στο γιατί στις πρόσφατες εκλογές οι συντάκτες για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΣΗΕΑ και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες εκλογές γύρισαν την πλάτη τους στην ΕΝΩΣΗ τους απέχοντας κατά τρόπο εκκωφαντικό απ' τις αρχαιρεσίες για τον  ΕΔΟΕΑΠ.

         Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν τούτη την κρίσιμη ώρα έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε προβλήματα για ένα θέμα καθαρά τυπικό, όπως αυτό του ποιος συγκαλεί το ΔΣ, ένα θέμα για το οποίο οι απόψεις των Νομικών Συμβούλων του ΕΔΟΕΑΠ κ.κ. Δημητρίου Μέλισσα και Αντώνη Καινούριου, ως επίσης και του Νομικού Συμβούλου της ΕΣΗΕΑ κ. Αποστόλου Τσαλαπάτη συμπίπτουν στον πρώτο σε ψήφους ανεξαρτήτως της ΕΝΩΣΗΣ απ' την οποία προέρχεται. Στο σημείο αυτό και για να λήξει η συζήτηση “περί όνου σκιάς, προτείνουμε να δώσει ο ΕΔΟΕΑΠ και η ΕΣΗΕΑ στην δημοσιότητα, αυτούσιες και όχι σε αποσπάσματα, τις γνωμοδοτήσεις των ανωτέρω Νομικών Συμβούλων για να μάθουν οι ασφαλισμένοι την αλήθεια σχετικά με το ποιος είναι κατά νόμο αρμόδιος να συγκαλέσει το ΔΣ του οργανισμού !!!! 

          Σε ότι αφορά στην ΕΠΗΕΑ, που οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ σε ένα κρεσέντο παραλογισμού βάλλουν εναντίον της επί παντός επιστητού επισημαίνουμε τα εξής:

-        Τα μέλη μας με υπευθυνότητα, συμμεριζόμενα την κρισιμότητα των στιγμών, ειδικά για τον ΕΔΟΕΑΠ και γενικά για τον κλάδο, προσήλθαν στις κάλπες μαζικά, αναγνωρίζοντας τον θετικό και ενωτικό ρόλο της ΕΠΗΕΑ στα ζητήματα του κλάδου.

-        Στην ΕΠΗΕΑ κανείς δεν έχει την πρόθεση ή την επιθυμία να αμφισβητήσει τον ρόλο της ΕΣΗΕΑ στον κλάδο, αλλά δεν θα περιμένουμε στο διηνεκές, ενώ το “σπίτι μας -ΕΔΟΕΑΠ- καίγεται”, να συνεννοηθούν οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ για το αν και πότε προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για να “σβήσουν την φωτιά”. Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οπότε και η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την συγκρότησή του σε σώμα, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αποκτήσει ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

-        Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι εκλεγμένοι από την ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (5 μέλη στο 9μελές συμβούλιο) έχουν την πλειοψηφία και ως εκ τούτου την δυνατότητα να εκλέξουν αυτόν/ην που θεωρούν κατάλληλο για Πρόεδρο του ταμείου μας, με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς συντεχνιακές λογικές που διαχωρίζουν τους ανθρώπους και δημιουργούν ανυπόστατες αντιπαλότητες μεταξύ των σωματείων.

-        Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ο ασφαλιστικός οργανισμός των μελών τεσσάρων Ενώσεων που εκλέγουν αντιπροσώπους τους – με τις αναλογίες που προβλέπονται από το καταστατικό- για να συνθέσουν ένα 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο ικανό να διοικήσει τον ΕΔΟΕΑΠ.

Αυτά τα 9 μέλη έχουν και την ικανότητα και την ωριμότητα να εκλέξουν το βέλτιστο σχήμα της διοίκησης του οργανισμού και αυτό πρέπει να κάνουν ανεξάρτητα από το αν οι κρίσεις τους αρέσουν ή εξυπηρετούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Ενώσεων τους.

Ευθύνη έχουν απέναντι στα μέλη που τους τίμησαν με τη ψήφο τους, εκτιμώντας τις ικανότητες τους και ελπίζοντας ότι θα προσπαθήσουν για το καλλίτερο και όχι απέναντι σε μωροφιλόδοξους συνδικαλιστές, που ξεκομμένοι από τη βάση των μελών τους κάθονται στα γραφεία τους παίζοντας παιχνιδάκια με τις τύχες των ασφαλισμένων.

                  Είναι δε αυτονόητο ότι τα εκλεγμένα μέλη της ΕΠΗΕΑ στην Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ (Ευάγγελος Τάτσης και Τάσος Παπαϊωάννου)  θα στηρίξουν έμπρακτα όποιον/α η πλειοψηφία κρίνει τελικά ως κατάλληλο/η για την θέση της Προεδρίας, αφού για εμάς “οι καρέκλες” δεν είναι κίνητρο για την ενασχόλησή μας με τα θέματα του ταμείου μας.

        Τέλος, καλούμε τα 9 μέλη που εκλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τις Ενώσεις τους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και ιδιαίτερα τα μέλη που εκπροσωπούν την ΕΣΗΕΑ, να απεμπλακούν από συνδικαλιστικές και συντεχνιακές νοοτροπίες και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη των Ενώσεών τους, να συγκροτηθούν σε σώμα, αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ανιδιοτελώς και ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των συναδέλφων τους που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γ. Γραμματέας

Μάρκος Γκανάς

 

Δημ. Πίππας

 

 

  


Posted on Thursday, March 26, 2015 (Archive on Thursday, April 2, 2015)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.