Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
English (United States) Ελληνικά (Ελλάδα)
 
 
 
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

Η Ε.Π.Η.Ε.Α. τιμώντας τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλεί όλους τους συναδέλφους, σήμερα που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική κατάληψη και εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποκορύφωμα των αγώνων του φοιτητικού και αντιδικτατορικού κινήματος και αρχή του τέλους της χούντας, να συμμετάσχουν μαχητικά στον εορτασμό, τις εκδηλώσεις και την αντι-ιμπεριαλιστική πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το 1973 το θάρρος, η ενότητα, και η αποφασιστικότητα των εξεγερμένων φοιτητών, κλόνισαν συθέμελα την «πανίσχυρη» και πάνοπλη χούντα και ένωσαν το λαό κάτω από το σύνθημα- στόχο: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.

Η Ένωσή μας, παραμένοντας πιστή στα δημοκρατικά ιδεώδη πιστεύει ότι και σήμερα –μισό αιώνα μετά- το πρωταρχικό σύνθημα της εξέγερσης των φοιτητών του 1973 «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» ζητάει τη δικαίωσή του, μια δικαίωση που θα έρθει μόνο με την ενότητα και τη πάλη των εργαζομένων, που θα ανατρέψουν τις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία, με τη στήριξη ενός πολιτικού συστήματος αδιάφορου για την καταπολέμηση της ανεργίας, την κάλυψη των αναγκών στη δημόσια παιδεία και υγεία.

Η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν θα αποτελέσει μόνο την ελάχιστη τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη  και την προκοπή, αλλά θα καταδείξει και τη διάθεση μας να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ανθρώπινες αξίες και ευαισθησίες, διαφορετικές από αυτές που προβάλλονται σήμερα από την άρχουσα τάξη και τις ελεγχόμενες από αυτήν κυβερνήσεις και εξουσίες.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 


Posted on Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 (Archive on Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Επιστροφή   

 
 
 
  Όροι Χρήσης | Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Copyright 2009 OTE S.A.