Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 Αθήνα 29 Απριλίου 2011

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καλεί τους Διοικητικούς Υπαλλήλους που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης.
Η μέρα αυτή αποτελεί σύμβολο αγώνα και θυσίας των εργαζομένων κι εκφράζει τις αδιαπραγμάτευτες αρχές για το δικαίωμα στην εργασία, στην δημοκρατία και στην ελεύθερη ενημέρωση.
Η Πρωτομαγιά, εκτός από ημέρα μνήμης, με την οποία αποτίεται φόρος τιμής σε όλους τους πρωτοπόρους που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων,
εφέτος γίνεται κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Κάτω από την απειλή της φτώχειας και της ανεργίας, η οποία πλέον έχει πάρει και στη χώρα μας δραματικές διαστάσεις, της καταστολής, της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων –εργασιακών και δημοκρατικών– για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους υπονομεύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου και με το πρόσχημα της κρίσης επιχειρούν να ακυρώσουν θεσμοθετημένες κατακτήσεις, που απαίτησαν μακροχρόνιους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, συντελείται μια χωρίς προηγούμενο σαρωτική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Οι εργοδότες στον κλάδο μας, αρνούνται την κλαδική σύμβαση, μειώνουν τους μισθούς, απολύουν μαζικά και με την αδιαφορία και παρότρυνση της Κυβέρνησης, καταλύουν κάθε έννοια του Εργατικού Δίκαιου.
Καλούμε κυβέρνηση και εργοδοσία να σταματήσουν άμεσα τον ολισθηρό κατήφορο της αποδόμησης του εργασιακού περιβάλλοντος. Οι συνέπειες που θα προκύψουν θα είναι ολέθριες για ολόκληρη την κοινωνία.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Friday, April 29, 2011 (Archive on Friday, May 6, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.